Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1648
La República

Barcelona inicia el tancament dels búnquers del turó de la Rovira per controlar l’afluència de visitants

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el tancament del recinte arqueològic de l’entorn de la bateria antiaèria, al districte d’Horta-Guinardó. Els treballs tindran una durada de 6 mesos […]

Agències 19/12/2022

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el tancament del recinte arqueològic de l’entorn de la bateria antiaèria, al districte d’Horta-Guinardó. Els treballs tindran una durada de 6 mesos i un cost d’1,6 milions d’euros. La intervenció es realitza amb l’objectiu de controlar la gran afluència de visitants en aquest espai, especialment durant la nit, i evitar que es malmetin les restes arqueològiques i preservar el descans dels veïns. Amb el tancament, l’accés quedarà restringit al pas en horari nocturn, tal com ja es fa en altres zones enjardinades i parcs públics de la ciutat.

Amb les obres s’instal·larà una tanca de dos metres feta de barres massisses, clavades al terreny sense afectar les arrels dels arbres ni les restes arqueològiques. També s’ha optat per afegir un tancament a l’entorn del vessant sud.

El tancament permetrà mantenir els accessos des dels diferents fronts i crear un recorregut extern a la nova tanca, consolidant un anell de connexió des de fora. Aquest itinerari exterior estarà sempre obert. Es pretén que l’accessibilitat a la bateria antiaèria sigui la mateixa que l’actual, excepte en els moments en els quals es tanquin les portes del recinte museogràfic.

El projecte també inclou la replantació de la vegetació arbustiva i d’arbrat que pugui quedar afectat per les obres. La replantació es farà amb especies pròpies de lloc i que requereixin poc manteniment.

En paral·lel al tancament, s’han iniciat els treballs del projecte d’arranjament del camí. El primer tram s’adapta a la topografia del lloc amb una pendent mitjana del 10% i el segon inclourà escales. El nou itinerari disposarà d’enllumenat amb balises.