Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Barcelona aprova atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a Pere Casaldàliga i al pare Manel

ACN Barcelona.-El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres per unanimitat atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum a Pere Casaldàliga i al pare Manel, […]

Avatar
Agències 26/03/2021

ACN Barcelona.-El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres per unanimitat atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum a Pere Casaldàliga i al pare Manel, tots dos morts el 2020. La medalla a Casaldàliga és en reconeixement “al seu combat permanent contra els abusos de poder” i el seu “ferm compromís” a favor de la justícia social, de la igualtat i de la dignitat dels pobles indígenes. D’altra banda, la medalla a Manel Pousa, més conegut com el pare Manel, s’ha aprovat per reconèixer “el seu compromís solidari” i l’activisme social en favor de les persones en situació de vulnerabilitat, “en especial la infància en risc i les persones privades de llibertat”.

Els diferents grups municipals han coincidit a destacar les dues importants figures i han posat en valor la seva defensa de la justícia social i estant al costat dels més vulnerables.Dos referentsEl religiós i bisbe emèrit Pere Casaldàliga va morir el mes d’agost passat als 92 anys. Casaldàliga, nascut el 1928 a Balsareny (Bages), residia al Brasil des del 1968, on va fundar una missió claretiana a l’estat de Mato Grosso i es va convertir en un dels màxims exponents de la Teologia de l’Alliberament i de la lluita per les desigualtats al Brasil fins al punt d’arribar estar amenaçat de mort en més d’una ocasió. L’any 2006 va rebre el Premi Internacional de Catalunya de mans de l’aleshores president, Pasqual Maragall.Per la seva banda, Manel Pousa va morir el mes de setembre passat. De pares barcelonins, Pousa va néixer a Granada però va fer vida a la capital catalana. Una de les feines més destacades que ha fet és per la reintegració de les persones preses, en especial al centre penitenciari de dones de Wad-ras. Aquesta tasca la feia des de la Fundació Pare Manel, creada per ell. El 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d’Honor de Barcelona. El 2017 va anar a les llistes de Junts per Catalunya per Barcelona a les Eleccions al Parlament.Una tercera medalla a la Federació Catalana de NatacióEl ple de Barcelona també ha aprovat aquest divendres atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a la Federació Catalana de Natació coincidint amb el centenari de la federació. S’ha aprovat atorgar la medalla “per la seva tasca de promoció de l’esport i, especialment, de la natació en totes les seves modalitats”. També busca reconèixer els èxits esportius assolits i la seva contribució a la projecció de la ciutat.