Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Arrenca el ple d’investidura amb la intervenció de Pere Aragonès

ACN Barcelona.-El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha obert el ple que ha de votar la seva possible investidura. La seva és la primera intervenció […]

Avatar
Agències 26/03/2021

ACN Barcelona.-El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha obert el ple que ha de votar la seva possible investidura. La seva és la primera intervenció de la sessió, que anirà seguida de les dels líders de tots els partits i grups parlamentaris, als que respondrà individualment. Finalment, al vespre, està prevista la primera votació de la investidura. I si res canvia, Aragonès no podrà sortir-ne president, donat que només ERC i la CUP hi votaran a favor, JxCat preveu abstenir-se en considerar que encara no té un acord satisfactori amb els independentistes, i la resta hi votaran en contra. La segona volta està prevista per al dimarts, molt probablement, i el seu resultat encara és incert.

El ple ha començat amb 45 minuts de retard perquè la Mesa i la Junta de Portaveus han hagut de fer dues reunions per tractar i rebutjar les peticions de reconsideració de la delegació de vot de Lluís Puig (JxCat) presentades, primer per PSC, PPC i Vox, i després per Cs. Aquesta darrera, de fet, ha estat la que realment ha fet retardar més l’inici del ple, en haver estat presentada després que les altres peticions pel mateix tema hagin estat ja rebutjades. De fet, a l’inici del ple, el portaveu de Cs, Nacho Martín Blanco, ha demanat la paraula per protestar de nou per la delegació de vot de Puig i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, li ha dit que era una qüestió que ja estava tractada a la Junta de Portaveus i no l’ha deixat intervenir.