Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Aragonès retreu al “nacionalisme espanyol” que vulgui “utilitzar l’escola catalana per esgarrapar quatre vots”

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha carregat aquest dissabte contra els partits que “volen utilitzar l’escola catalana per interessos electoralistes”, en un missatge implícitament adreçat al líder […]

Agències 18/12/2021

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha carregat aquest dissabte contra els partits que “volen utilitzar l’escola catalana per interessos electoralistes”, en un missatge implícitament adreçat al líder del PP, Pablo Casado. “Estem davant una ofensiva del nacionalisme espanyol, que vol utilitzar el futur dels alumnes i la cohesió social construïda durant dècades per esgarrapar quatre vots fora de Catalunya”, ha afirmat Aragonès abans de participar a la manifestació convocada per Som Escola. El president ha asseverat que l’escola catalana “no es toca”. Al seu torn, la secretària general d’ERC, Marta Vilalta, ha acusat els tribunals de “voler jugar a fer de mestres per imposar quin ha de ser el model lingüístic”.

En el marc de la protesta convocada aquest dissabte contra de les ordres judicials que imposen el 25% del castellà a les aules, Aragonès ha sortit al pas de les declaracions del president del PP, que assegurava que hi ha infants a qui els mestres no deixen sortir al lavabo perquè no ho demanen en català. “Hem de respondre amb la màxima cohesió i consens”, ha defensat el president del Govern, que ha posat reiteradament en valor la immersió lingüística i la Llei d’Educació.Aragonès ha fet una crida a la mobilització ciutadana alhora que ha reclamat un treball conjunt de les institucions. En aquest sentit, ha posat com a exemple la cimera els darrers dies per defensar la immersió lingüística. “Hem acordat mesures a curt, mig i llarg termini per avançar en l’ús social de la llengua i enfortir la cohesió social com un sol poble”, ha recalcat.En clau de partit, la secretària general d’Esquerra ha defensat que l’escola catalana “és un dels grans consensos del país” i ha assegurat que és un dels principals elements “de garantia de l’equitat, de la igualtat d’oportunitats i de la cohesió social”. Vilalta s’ha sumat a les crítiques contra Casado, a qui ha acusat de voler “fomentar l’odi per esgarrapar uns vots”. “Els diem prou! No els permetrem que ens divideixin i que ataquin la llengua”, ha afegit.