Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Apunyalen l’escriptor Salman Rushdie mentre participava a un acte a Nova York

ACN Barcelona – L’escriptor angloindi Salman Rushdie ha estat atacat mentre estava participant a un acte a Nova York. Segons informen diversos mitjans d’Estats Units l’escriptor estava a punt de […]

Agències 12/08/2022

ACN Barcelona – L’escriptor angloindi Salman Rushdie ha estat atacat mentre estava participant a un acte a Nova York. Segons informen diversos mitjans d’Estats Units l’escriptor estava a punt de parlar a una presentació a la Institució Chautauqua quan un home ha pujat a l’escenari i l’ha apunyalat al coll amb un ganivet. La policia ha detingut l’atacant. La governadora de l’estat de Nova York, Kathy Hochul, ha confirmat en una roda de premsa que després de l’atac s’ha traslladat l’escriptor en helicòpter a un hospital. El seu agent ha comunicat en un correu electrònic a ‘The New York Times’ que està sent operat.

La governadora de l’estat ha explicat que durant l’atac també ha resultat ferit un dels entrevistadors que estava al cantó de Rushdie a l’escenari.

L’escriptor és autor de la novel·la ‘Els versos satànics’, una obra que ha provocat que pateixi una persecució en diversos països per considerar-la blasfema, com és el cas d’Iran, on el 1989 el llavors líder suprem del país, Ruhollah Jomeiní, va emetre una ‘fatwa’ que demanava l’assassinat de Rushdie.