Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Jaume Alonso-Cuevillas: “La República és, possiblement, la via més ràpida per alliberar els presos polítics”

L’advocat Jaume Alonso-Cuevillas explica en un entrevista a www.tvlarepublica.cat com va conèixer al seu client més mediàtic: el president català a l’exili Carles Puigdemont, i com ha anat perdent la […]

Redacció 31/10/2018
@marcpuigperez

L’advocat Jaume Alonso-Cuevillas explica en un entrevista a www.tvlarepublica.cat com va conèixer al seu client més mediàtic: el president català a l’exili Carles Puigdemont, i com ha anat perdent la fe en la justícia espanyola des de que va assumir el seu cas fa poc més d’un any.

@marcpuigperez

Durant la conversa afirma que els advocats de tots els presos polítics, exiliats i altres represaliats van coordinats i no creu que ningú tingui la temptació de pactar amb la fiscalia ja que l’únic pacte possible, al seu parer, seria que es retiressin totes les acusacions.

Cuevillas troba inaudit que en una estructura tant jerarquitzada com el ministeri fiscal, la fiscal general no pugui fer baixar les peticions de pena de la fiscalia de sala i afirma que el canvi de Govern a l’Estat de moment només es nota amb l’apropament dels presos, cosa a la que estan obligats per llei però que l’anterior Govern no  permetia.

@marcpuigperez

L’ex degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona ha explicat detalladament el calendari d’aquest judici que considera polític i que acabarà amb sentència condemnatòria, tot i que ha advertit que els tribunals europeus posaran el presos polítics en llibertat. Sobre això, però, ha advertit que poden passar anys ja que a les resolucions executives d’Europa no s’hi pot arribar fins que no s’hagin esgotat totes les vies judicials espanyoles. I s’ha queixat de que el Tribunal Constitucional els hi accepta a tràmit quasi tots els recursos i els deixa en un calaix, sense resoldre, per allargar l’agonia dels presos. És per això que creu que abans podrien quedar en llibertat si constituïm la República.

@marcpuigperez

En un anàlisi més polític, Cuevillas, ha afirmat que Espanya està en estat de descomposició i que en els propers mesos tremolarà encara més el règim del 78 perquè s’està demostrant que la cúpula del poder judicial no té imparcialitat en assumptes polítics i perquè patirà una greu crisi econòmica quan a partir del curs vinent el Banc Central deixi de comprar deute coincidint amb una forta pujada del preu del petroli. Això farà que el creixement del deute de l’Estat Espanyol sigui imparable, com el de les pensions i això obligarà Europa a intervenir.

@marcpuigperez Cuevillas amb els seus dos llibres de capçalera

Finalment ha demanat que l’independentisme tenyeixi de groc el país a les properes eleccions municipals tot i que ha lamentat que no hi hagi llista unitària a Barcelona i altres grans ciutats per a generar victòries inapel·lables a la comunitat internacional.