Dijous, 25 de febrer de 2021 - Edició 945
La República

La deriva unionista del PDeCAT

Li retreu a Laura Borràs que planegi retirar l’assistència jurídica de la Generalitat als Mossos per evitar abusos per perseguir independentistes

Redacció
Redacció 17/01/2021
Pla general de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, arribant al Parlament amb l'exvicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega el 17 de desembre de 2019 (Horitzontal)

Nervis en el PDeCAT veient que es queden fora del Parlament segons totes les enquestes

La número 2 de les llistes del PDeCAT, Joana Ortega, ha retret a la candidata de JxCat, Laura Borràs, que es plantegi retirar l’assistència jurídica als funcionaris públics, com els Mossos d’Esquadra, i ha advertit que des de les seves files no donaran suport a cap Govern que ho faci. Ara, el Govern presta defensa jurídica a funcionaris que es trobin en una situació d’agressió o de violència. En una entrevista al ‘Diari de Tarragona’, Borràs va afirmar que s’havia assessorat perquè la Generalitat pugui deixar de defensar a mossos d’esquadra que acusen a activistes independentistes.

“Persones que estaven exercint el seu dret a manifestació i a la llibertat d’expressió, s’han vist immerses en processos judicials on, paradoxalment, el Govern al qual defensaven és el que presta serveis jurídics al funcionari que els acusa”, argumentava.

 

Ortega ha acusat el Govern de “menystenir” els Mossos d’Esquadra, dels quals ha dit que són “una estructura d’estat i una fita important pel país”. Per això ha volgut traslladar “un suport sense fissures” al cos policial, que “defensa els drets i llibertats dels ciutadans”.

 

La número 2 del PDeCAT ha dit que no entén les declaracions de Borràs dient que retirarien l’assistència jurídica als funcionaris públics, i ha reclamat que no sigui així. “És obligació del Govern que els funcionaris sentin que tenen el seu recolzament”, ha explicat en una atenció a la premsa aquest diumenge.

 

Borràs explicava en una entrevista que, ara mateix, un mestre, un metge o un mosso té dret a la defensa jurídica per part de la Generalitat si es troba amb una situació d’agressió o de violència. “Canviarà el mecanisme”, afirma la candidata de JxCat, que matisa que “no són acusacions, perquè el Govern no acusa ningú, sinó que el funcionari de la Generalitat té dret a ser representat pels serveis jurídics de la Generalitat”.

 

En aquest sentit, Borràs es mostra partidària de modificar-ho perquè no es produeixin “abusos” com els que creu que s’han viscut amb activistes independentistes encausats. Ha descrit la situació actual com a “dolorosa” i s’ha compromès a treballar per canviar-ho si JxCat torna a governar. “S’ha de poder acabar amb situacions d’injustícia, d’impunitat. Hem treballat per revertir-ho des de dins, però al final hi ha un últim responsable, que és la persona que vol mantenir l’acusació. Se n’han retirat moltes, d’aquestes acusacions, gràcies a la feina que s’ha fet internament”, resumeix.