Dijous, 25 de febrer de 2021 - Edició 945
La República

El PPC acusa Illa de promocionar-se com a candidat del PSC des del ministeri i en demana la dimissió “urgent”

Alejandro Fernández alerta que el cap de llista socialista “no ve a derrotar el separatisme, ve a pactar amb ells”

Avatar
Agències 17/01/2021
El president del PPC, Alejandro Fernández | ANC

El president del PPC i candidat a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, ha acusat Salvador Illa d’estar “promocionant-se com a candidat” des del ministeri de Sanitat i n’ha reclamat la seva dimissió “urgent”. En un acte des d’Aitona (Segrià), Fernández ha dit que és “incompatible” ocupar la cartera de Sanitat i alhora ser el presidenciable del PSC als comicis. Després que el govern espanyol hagi recorregut l’avançament del toc de queda a les 20.00 a Castella i Lleó, ha dit que Illa no té dret a “promocionar-se com a candidat amb el recurs del ministeri o prenent decisions que perjudiquen la salut dels espanyols perquè li interessen a ell electoralment”.

El líder dels populars a Catalunya ha dit que cal un canvi al país i ha rebutjat que els socialistes puguin significar aquest canvi. De fet, creu que Illa “no ve a derrotar a les urnes al separatisme, ve a pactar amb ells”. Ha insistit que els socialistes busquen un tripartit amb ERC i que “és el que han fet sempre que els ha donat la suma”. Així, l’únic canvi possible, ha dit, ve de les mans del PPC. I ha desplegat el programa “d’impostos moderats i suport als emprenedors; el respecte a la propietat privada i la llibertat educativa”.

 

Fernández també ha criticat “l’espectacle dantesc” sobre l’ajornament electoral protagonitzat per independentistes i el PSC. Ha considerat que en cap moment han analitzat el canvi de data en base a criteris sanitaris o el dret a vot: “S’han dedicat a mirar enquestes i la seva intenció de vot”, els ha acusat, a uns i a altres.

 

Finalment, el president del PPC també ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per estar “desaparegut” en la tercera onada de la pandèmia. El culpa de “no liderar i desentendre’s dels problemes” mentre que Illa “continua prenent decisions sense pensar en els ciutadans i pensant exclusivament en el seu interès electoral i fent càlculs per la seva candidatura”.