Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Nova versió en català de l’Openoffice 2.2

L’associació Softcatalà pel foment de la presència i l’ús del català a les noves tecnologies ha presentat aquests dies la traducció al català de l’OpenOffice, el paquet d’aplicacions informàtiques líder entre les aplicacions gratuïtes i lliures, competència directa del Microsoft Office, de pagament.

Redacció 15/04/2007

L’OpenOffice.org és el paquet ofimàtic lliure i gratuït més complet que existeix actualment. Té tot el que es pot esperar d’un paquet ofimàtic i des d’ara és en català. El conjunt d’aplicacions ha estat desenvolupat per una comunitat d’usuaris i es troba disponible per a sistemes Windows, GNU/Linux i Unix.

El paquet ofimàtic incorpora un mòdul de base de dades (Base), per a complementar el processador de textos (Writer), el gestor de fulls de càlcul (Calc), el mòdul de presentacions (Impress) i l’eina de dibuix (Draw). Els usuaris, doncs, disposen de tots els recursos necessaris per a ser productius en un món modern. L’OpenOffice.org és lliure, això vol dir que ofereix la llibertat d’utilitzar, d’estudiar, de millorar i de compartir el programari.
És, a més, el primer paquet ofimàtic que implementa l’estàndard OpenDocument Format, aprovat pel comitè internacional d’estàndards ISO/IEC. El format OpenDocument pot utilitzar-se amb qualsevol aplicació ofimàtica, sense por d’haver de dependre d’un proveïdor específic ni dels termes de llicència, amb la seguretat que els documents es podran llegir, editar i imprimir en un futur.

La traducció de l’OpenOffice continua la gran tasca de Softcatalà en la traducció de software a la nostra llengua. Podeu descarregar l’OpenOffice en català en versió per a Windows i en versió Linux.