Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Vegueria Montilla

El president Montilla defuig, una vegada i una altra, a la Plataforma per una Vegueria Pròpia. El passat 20 d’abril, una delegació penedesenca formada per representants econòmics, culturals i membres […]

Redacció
Redacció 06/09/2007

El president Montilla defuig, una vegada i una altra, a la Plataforma per una Vegueria Pròpia.

El passat 20 d’abril, una delegació penedesenca formada per representants econòmics, culturals i membres de la Plataforma havia de ser rebuda pel president de la Generalitat de Catalunya, en ocasió de la seva presència al Penedès a “La nit de l’empresari” a l’Hotel Melià de Sitges. A darrera hora, tanmateix, van notificar-los que la recepció s’havia d’anular.

Davant la contrarietat, van notificar al Gabinet de Presidència que restaven a la disposició del President per desplaçar-se el dia i a la hora que indiquessin per mantenir, al més aviat possible, una entrevista. Però encara n’esperen resposta. Tips de tant esperar i aprofitant la presència del president a la diada de Sant Fèlix a Vilafranca van sol·licitar de nou una entrevista amb el President, amb la resposta següent:

“En la seva estada a Vilafranca del Penedès amb motiu de la diada de Sant Fèlix, el President, com és evident, haurà de dedicar la seva atenció preferent al Consistori i al seguiment de la jornada festiva i castellera, la qual cosa farà difícil que pugui atendre personalment la seva petició. Això no obstant, els plantegem la possibilitat que el director general de Relacions Externes de la Presidència de la Generalitat, Sr. Jordi Menéndez, els atengui en nom del President, en el decurs de la jornada a Vilafranca”

A contracorrent d’aquesta nova negativa, van presentar-se a la plaça de la vila, a l’espera de que el President fes la seva entrada a l’ajuntament, i just en aquest moment, malgrat els impediments de la gent de protocol, van entregar-li la documentació, sense obtenir d’ell cap paraula (fets, no paraules?).

El cas és que Montilla continua mantenint el seu silenci i eludint la seva responsabilitat vers la gent de la Plataforma, sorgida del territori i oficialitzada als plens de 50 ajuntaments i 4 consells comarcals, amb el suport del 80% dels ciutadans de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. Un fet més que evidencia que, a Montilla, només li interessa l’àrea metropolitana o, concretament, el cinturó socialista que envolta la capital, a qui riu totes les gràcies i assisteix a totes les paellades.

No, la cosa és premeditada. Montilla, que és un home crescut a les diputacions, té ben clar el què fa quan no rep a la Plataforma per una Vegueria Pròpia. Al PSC no li interessa que aquestes quatre comarques aconsegueixin esdevenir una vegueria pròpia i es desvinculin, així, de la vegueria de Barcelona, que de ben segur tindrà un color socialista i servirà per mantenir molts càrrecs secundaris del partit a la menjadora. Perdre aquestes comarques en una vegueria pròpia seria, és evident, una important pèrdua de poder i influència que els socialistes no estan disposats a renunciar.