Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

TV3 estrena ‘Serrallonga’, una minisèrie sobre la vida del mític bandoler català

|

- Publicitat -

‘Aquesta producció és una obra amb moltes virtuts per a nosaltres. És l’expressió d’un gran projecte pensat per fer un gran espectacle televisiu’ ha explicat Mònica Terribas, directora de TVC a la presentació de la minisèrie, que s’ha fet al Palau Moja de Barcelona, un dels escenaris del rodatge. També ha volgut destacar que ara ‘el contingut s’ha de viure a través de totes les plataformes possibles i “Serralllonga” n’és un exemple perquè és també una novel·la, un còmic, una banda sonora, té vida al web i, en un futur, serà un DVD’.

La minisèrie mostra Serrallonga amb la seva família, amb la seva banda i amb els nobles de l’època. El retrata en baralles, emboscades, atemptats, conspiracions i trobades amoroses apassionades. ‘Jo sóc del Montseny i el bandoler, va néixer per aquelles terres. Quan era petit i el meu avi em volia renyar, em deia ‘mira que vindrà el Serrallonga’. Sempre he tingut ganes de fer la història d’aquest personatge, un personatge carismàtic i cinematogràfic i a través del qual explicar una part de la història de Catalunya’ ha explicat Esteve Rovira, director de Serrallonga. ‘No hem volgut fer un discurs polític ni filosòfic del moment, sinó distreure a través d’un gran espectacle que explica part de la nostra història’, ha afegit.

Publicitat

‘Serrallonga’, un dels projectes més ambiciosos de la producció audiovisual catalana recent, és una coproducció d’Oberon Cinematogràfica, Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola amb la col·laboració de l’ICIC – Generalitat de Catalunya i el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal d’Osona. El pressupost ha estat de 4,2 milions d’euros.

‘Serrallonga. La llegenda del bandoler’, s’estrena a TV3 el dijous 6 i el divendres 7 de novembre. La minisèrie s’oferirà també a través de la TDT amb audiodescripció per a persones amb discapacitat visual.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut