Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Trias aposta per un front comú dels qui creuen que Catalunya és una nació

El secretari general adjunt de CiU i president del grup parlamentari municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, reclama un front comú de tots aquells que creuen que Catalunya és una nació ‘amb ambició de plenitud i de futur’. Així, Trias creu que cal reivindicar que ‘tots els catalanistes caminem en una mateixa direcció’, i reclama un lideratge ‘integrador i capaç d’aplegar tots aquells que segueixen creient que és possible guanyar el present i el futur’. Trias també admet que ‘tots’ els polítics tenen culpa del descontentament entre catalanistes, però apunta, sobretot, a aquells que tenen responsabilitats de Govern per ‘haver renunciat a construir un projecte nacional de país’.

Redacció
Redacció 13/09/2007

Així mateix, Trias també afegeix que allò que més ha contribuït a generar el sentiment de ‘descontentament’ han estat les ‘ànsies centralistes i uniformadores dels partits polítics espanyols, tant de dreta com d’esquerra, que han volgut minimitzar els nostres sentiments i, fins i tot, menysprear-los’.

Tot parafrasejant uns versos de Llach, el dirigent de CiU assegura que Catalunya necessita ‘ara més que mai un catalanisme fort’. Un corrent capaç d’aplegar molta gent en aquest ‘front comú del catalanisme’. En aquest sentit, assegura que cal una nació que sigui referent de qualitat, amb prestigi, competitiva en l’àmbit econòmic i social, i amb les eines per assolir un autogovern real, sense dependències no volgues.