Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Salmond: “Les nacions viuen millor quan es governen elles mateixes”

El candidat del partit independentista Escocès, l’Scottish National Party, té un objectiu clar: la independència d’Escòcia. Creu que una nació viu millor quan és ella mateixa qui es governa. directe!cat ha entrevistat en exclusiva el número u del partit independentista escocès que ha promès dur a terme un referèndum d’autodeterminació a Escòcia si resulta guanyador de les eleccions del 3 de maig.

Redacció 27/04/2007

directe!cat està seguint la campanya electoral escocesa amb atenció. Ja us n’hem ofert diferents noticies i ara ens aproximem encara més a Escòcia. En exclusiva us oferim l’entrevista a Alex Salmond, el número u del partit independentista escocès, l’Scottish National Party (SNP).

Salmond sap que Escòcia se la juga en les eleccions parlamentàries del 3 maig. El seu partit, Scottish National Party, té clar que ells són l’aire fresc que necessita Escòcia després de gairebé vuit anys de desencís amb els Laboristes i els Liberal Demòcrates.

Proximitat en els sentiments:
El seu discurs el firmaria més d’un català. Així, doncs, els objectius de l’SNP són la independència i l’èxit d’Escòcia, i la raó fonamental és que “Escòcia és una nació i les nacions es governen millor i funcionen millor quan es governen elles mateixes”. Hi ha països europeus més petits que passen per davant d’Escòcia en creixement econòmic i en estàndards de vida. Alex Salmond explica què és ser escocès: una identitat històrica, una nació ben definida i amb molts segles d’experiència.