Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Salmond: “Les nacions viuen millor quan es governen elles mateixes”

|

- Publicitat -

directe!cat està seguint la campanya electoral escocesa amb atenció. Ja us n’hem ofert diferents noticies i ara ens aproximem encara més a Escòcia. En exclusiva us oferim l’entrevista a Alex Salmond, el número u del partit independentista escocès, l’Scottish National Party (SNP).

Publicitat

Salmond sap que Escòcia se la juga en les eleccions parlamentàries del 3 maig. El seu partit, Scottish National Party, té clar que ells són l’aire fresc que necessita Escòcia després de gairebé vuit anys de desencís amb els Laboristes i els Liberal Demòcrates.

Proximitat en els sentiments:
El seu discurs el firmaria més d’un català. Així, doncs, els objectius de l’SNP són la independència i l’èxit d’Escòcia, i la raó fonamental és que “Escòcia és una nació i les nacions es governen millor i funcionen millor quan es governen elles mateixes”. Hi ha països europeus més petits que passen per davant d’Escòcia en creixement econòmic i en estàndards de vida. Alex Salmond explica què és ser escocès: una identitat històrica, una nació ben definida i amb molts segles d’experiència.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió