Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Reagrupament.Cat lamenta que menys del 20% de les seccions locals d’ERC hagin celebrat les assemblees previstes al reglament de la CN

Reagrupament.Cat (RCat) diu en un comunicat que lamenta que, segons es desprèn de les dades fetes públiques per la direcció d’ERC, ‘menys del 20% de les més de 400 seccions locals d’ERC hagin celebrat les assemblees previstes al Reglament de la Conferència Nacional’. Aquest baix nombre d’assemblees locals és conseqüència, segons RCat, ‘del desinterès de la direcció en fomentar la seva celebració’. El grup promotor del col·lectiu RCat es va reunir a Rosselló (el Segrià), aquest dissabte, dia 6 d’octubre on va elaborar un comunicat que fa referència a aquesta qüestió i d’altres de la Conferència Nacional.

Redacció
Redacció 08/10/2007

En aquest comunicat Reagrupament.Cat es congratula de ‘la important xifra de militants inscrits a la Conferència Nacional, segons la dada aproximada que ha fet pública la direcció’. Ja en el moment d’anunciar la presentació de la seva esmena a la totalitat, el passat dia 8 de setembre, el grup promotor d’RCat, ‘ja cridava a la militància a una participació massiva, que donarà una legitimació suplementària als resultats de les votacions que es produeixin a la Conferència Nacional’.

RCat valora ‘molt favorablement els resultats obtinguts a les diferents seccions locals d’ERC que van celebrar assemblees de l’esmena a la totalitat a la ponència oficial’ que, amb el títol ‘Redrecar l’estratègia per rellançar l’independentisme’, va redactar aquest corrent d’opinió d’ERC. Disset assemblees locals van aprovar presentar a la Conferència Nacional del partit del pròxim dia 20 d’octubre la ponència alternativa d’RCat, ‘que va obtenir percentatges de suport remarcables a gairebé totes les assemblees on fou presentada’.

No obstant, RCat es queixa pel fet que, una setmana després del tancament del període d’inscripcions, ‘la direcció mantingui l’opacitat sobre els llistats de militants inscrits a la Conferència Nacional, i que no hagi informat ni tan sols del nombre exacte d’inscripcions’. RCat diu en aquest comunicat que exigeix que aquests llistats, juntament amb els extractes de tots els ingressos efectuats abans del 30 de setembre en concepte d’inscripció en els dos comptes bancaris designats per la direcció, siguin lliurats a la Comissió de Garanties per certificar la transparència del cens de possibles votants a la Conferència Nacional, i que puguin ser consultats per representants d’RCat.

En el mateix comunicat, el corrent d’opinió d’ERC insisteix en la seva sol·licitud de poder participar en la Comissió Organitzadora de la Conferència Nacional, que a hores d’ara, segons informen, està formada exclusivament per membres de la direcció. També reclamen tenir representació a la Mesa de la Conferència Nacional, ‘on s’hi hauria de veure representada la diversitat d’opinions al si del partit’. ‘També convindria, per tal de reflectir la pluralitat interna, garantir la presència de ponents dels col·lectius crítics amb la direcció a les diverses taules rodones’, afegeix RCat.

RCat explica també que sol·licitarà, ‘tal com preveuen els estatuts d’ERC, que l’esmena a la totalitat elaborada pel corrent sigui votada de forma secreta pels assistents a la Conferència Nacional’, de manera que es garanteixi ‘de forma escrupolosa l’exercici plenament democràtic del dret de sufragi de tots els militants assistents en una qüestió tan transcendental com la definició de l’estratègia global del partit’, i emplaça la direcció a donar el seu suport a aquesta petició.