Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Reacció espontània a Canal 9. Sí a TV3!

El País Valencià no es veu representat per aquesta colla d’opressors a l’antiga que tenen a la Generalitat Valenciana. Són molts els valencians que miren TV3 malgrat l’evident catalanocentrisme de […]

Redacció
Redacció 18/09/2007

El País Valencià no es veu representat per aquesta colla d’opressors a l’antiga que tenen a la Generalitat Valenciana. Són molts els valencians que miren TV3 malgrat l’evident catalanocentrisme de “la nostra”, a la recerca d’informació de qualitat i sense manipulació, buscant també programes d’entreteniment que no ofengui a l’espectador.

L’imminent tancament dels receptors de TV3 al País Valencià està portant el poble germà a la mobilització, i són diversos els petits actes de protesta per tal d’aconseguir la reciprocitat i mantenir les emissions al territori valencià. L’última d’elles fou a l’entrega de premis del 47è concurs internacional de paella de Sueca. El Canal 9 hi havia desplaçat una unitat mòbil per cobrir l’esdeveniment, i tres joves de Sueca van aprofitar per “colar” durant la connexió en directe un cartell reivindicant TV3 fet a boli i a cuita corrents.

Davant la indignació de la periodista del Canal 9, els joves espectadors de TV3 han fet valer la seva llibertat d’expressió i han ensenyat la pancarta, que es pot veure perfectament al vídeo que us adjuntem a continuació.

Després d’aquest acte pacífic de protesta, les taules dels voltants, plenes de simpatitzants i polítics locals del PP, van esclatar amb insults i crits d’odi, i fins i tot van llançar objectes (tovallons i culleres) a la taula dels tres joves, on hi havia també representats d’ERPV. Més tard, algun militant ha arribat a amenaçar als joves amb allò de “vigileu sota el cotxe” en al·lusió a un atac terrorista “ultra” d’aquests tan populars darrerament a València.

A continuació us oferim una fotografia on es veuen els tres joves, a qui des d’aquí felicitem per la seva valentia en l’exercici de la llibertat d’expressió.

imatge

Al directe!cat sovint som crítics amb la nostra televisió pública perquè creiem que, precisament denunciant les seves mancances aconseguirem una televisió millor, però davant els abusos i la prohibició del PP, davant la violència i la fatxenderia repressora, diem ara i sempre: Sí a TV3!