Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Oriol Pujol: ‘No renuncio a un acord amb ERC’

El portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, no ha descartat arribar a un acord amb ERC en cas d’haver de signar possibles pactes postelectorals. ‘No hi renuncio’, ha assegurat Pujol, tot i deixar clar que la coalició treballa per poder governar en solitari. ‘Però si no fos així, si la numèrica obligués a la necessitat de buscar acords, prefereixo entendre’m amb la gent compromesa amb el país’, ha confessat. Segons Pujol, ‘qualsevol acord amb el PSC, o amb altres partits [amb l’excepció d’ERC] ens condiciona, perquè els seus interessos són Espanya, i això sempre fa que Catalunya vagi a remolc’. Oriol Pujol ha explicat que Catalunya necessita una ‘fortalesa interior’ que, segons ell, no s’aconseguiria amb la sociovergència ja que ‘els socialistes estan subordinats als mandats de Zapatero i el PSOE’.

Redacció
Redacció 21/05/2010

En declaracions al programa Actualitat Viva de Comunicàlia, el portaveu també ha parlat de les reformes econòmiques impulsades pel govern espanyol per tal de fer front a la crisi econòmica. En aquest sentit, Pujol considera que ara no és el moment d’apujar impostos. ‘Som del parer que s’hauran d’apujar alguns impostos, però no ara’, ha dit, i ha afegit que creuen que l’IVA és un dels que s’ha d’apujar ‘però no el mes de juliol’. En aquesta línia, Pujol creu que les mesures han de passar per la contenció de la despesa pública: ‘Els comptes es quadren apretant-se el cinturó’, ha dit. Per Pujol les retallades econòmiques tenen un problema ‘afegit’: ‘Estem dirigits per una persona que no té crèdit’, ha assegurat en al·lusió a Zapatero.

Relaciona les revelacions del Palau amb el mal moment que passa el PSC

Pel què fa a les informacions publicades aquesta setmana per El Periódico, segons les qual Fèlix Millet va traspassar diners que el Palau de la Música va rebre de l’empresa Ferrovial a la fundació Trias Fargas de CDC, el portaveu de CiU creu ‘hi ha hagut mala intenció’ en l’aparició d’aquesta informació. Segons ell, ‘és una notícia que intenta ser nova, quan és la mateixa de sempre’, ha dit.

Pujol ha afegit, irònicament, que ‘són massa coincidències’ que aquest article aparegui el mateix dia que se celebra el 50è aniversari dels Fets del Palau i que s’aixeca el sumari del cas Pretòria, o en un moment que el PSOE decideix la retallada d’algunes prestacions socials o que el govern municipal de Barcelona ‘fa marxa enrere’ en la consulta sobre la Diagonal.