Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Onze de Setembre: Sant Quirze del Vallès, pendent de si podrà hissar la senyera més alta de Catalunya

Molts són els actes que es viuen avui per celebrar la nostra Diada Nacional. Una de les iniciatives més atrevides és la que va proposar l’ajuntament de Sant Quirze del Vallès, al Vallès Occidental. La proposta constava en hissar la senyera en un pal que recollís un rècord d’alçada. En altres paraules: fer onejar la bandera senyera més alta del món. Tot i això, sembla que serà difícil dur a terme l’acció per ‘problemes d’infraestructura’.  Avui en sortirem de dubtes.

Redacció
Redacció 11/09/2007

Hissar la senyera més alta de Catalunya al Parc de les Morisques de Sant Quirze del Vallès és cada vegada més improbable després que se suspengués l’acte de col·locació de la barra aquest divendres al matí ‘per problemes d’infraestrucutra’, segons fonts de l’ajuntament. Ahir al matí, els tècnics encarregats d’aixecar aquesta estructura de divuit metres d’alçada restaven a l’espera de la reunió entre l’alcaldessa Montserrat Mundi i membres de l’empresa instal·ladora que es feia en el mateix moment per solucionar el problema. Segons sembla, la base no podia suportar el pes del màstil. A hores d’ara, l’Ajuntament no ha explicat si es podrà hissar la bandera per la Diada.

La senyera més gran del món

Els catalans vam poder observar la senyera més gran del món el 25 d”agost del 2004 en el trofeu Joan Gamper que organitza cada any a finals de l’estiu l’entitat blaugrana. En aquella ocasió el Camp Nou es va cobrir amb una immensa senyera uns minuts abans del partit. Fou la bandera més gran del món, amb una superfície de 13.108 m2.