Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

On és el Partit Republicà Català?

|

- Publicitat -

Això ens preguntem des del directe!cat. El Partit Republicà Català s’ha anunciat aquestes eleccions amb una campanya agressiva, venent-se com una alternativa real, a l’altura de les CUP. Tot i la seva curta vida política -el partit va ser creat al setembre-, el partit aspirava a acaparar el vot autodeterminista.

Publicitat

I en això s’ha quedat, en aspiracions, ja que la formació no ha tret ni un sol regidor en els 19 municipis on es presentava. Tot i això, al seu web es respira una eufòria que ni s’ha vist en formacions que han acaparat majories absolutes. Segons el comunicat, les eleccions “han servit per constatar el creixement (sic) del Partit Republicà Català arreu del territori (sic)”. Creuen que els resultats han de tenir “una lectura clarament positiva i encoratjadora”. I quins són aquests resultats?

Doncs 3.157 vots a tot Catalunya, que representen el 0,20% del vot a Barcelona -fins i tot el PACMA ha tret més vots que ells!- o el 2,70% dels vots a Berga.

Malgrat la seva paradoxal eufòria, només ens resta constatar que, pel que fa als partits petits autodeterministes, la CUP ha venut molt millor el seu missatge, i els seus 20 regidors en són la prova.

I això que eren les eleccions amb més abstenció de la història i que, per tant, els partits petits se n’han beneficiat… I a més… Esquerra ha patit un retrocés important… Que s’ho pensin, perquè si no han entrat ara… no sabem quan ho faran!

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió