Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Només Portabella i Mayol porten els seus fills a escoles públiques

Els cinc principals candidats a l’Ajuntament de Barcelona han optat majoritàriament per l’escola concertada i privada per a l’educació dels seus fills, ja que tres dels cinc alcaldables han optat per aquest tipus de centres educatius. Així, Jordi Hereu (PSC) ha escollit un centre concertat, mentre que Xavier Trias (CiU) i Alberto Fernández Díaz (PP) s’han decidit per col·legis i instituts privats de la ciutat. Únicament l’alcaldable d’Iniciativa, Imma Mayol, i el líder d’Esquerra, Jordi Portabella, han optat per col·legis públics per als seus fills, en línia amb els postulats d’esquerres.

Redacció 17/05/2007

Maiol, que ha portat els fills a escoles i instituts públics, manté una aposta decidida per aquest tipus d’educació en el seu programa, perquè proposa ampliar l’oferta de places públiques a tot el sistema escolar de la ciutat.

Diu, de fet, que “els centres públics han de ser l’espai de referència i el motor de la qualitat i l’equitat en l’educació a Barcelona”.

L’altre alcaldable que opta per l’escola pública, Jordi Portabella, també és coherent, ja que en el seu programa denuncia el desequilibri entre la xarxa pública i la concertada en l’atenció als immigrants, que crea “guetos escolars”, que defineix com a “amenaces reals a mitjà termini per a la cohesió dels nostres barris”.

On van estudiar els candidats?

Respecte als col·legis on els candidats van estudiar, tots van anar a centres concertats o privats. El líder del PSC va anar al col·legi Sant Gregori, l’alcaldable de CiU als Jesuïtes de Sarrià i el d’Esquerra als Jesuïtes de Casp.

Fernández Díaz no ha concretat el centre i Imma Mayol només ha indicat que va anar a una escola concertada de Mallorca i es va excusar dient que en aquell moment “gairebé no n’hi havia, de públiques”.