Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Nicaragua executa Castells

Aquest dilluns l’atenció informativa recaurà en les valoracions de les consultes sobre la independència celebrades aquest diumenge, però també en la compareixença del conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, que […]

Redacció
Redacció 21/06/2010

Aquest dilluns l’atenció informativa recaurà en les valoracions de les consultes sobre la independència celebrades aquest diumenge, però també en la compareixença del conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, que declararà en qualitat de testimoni davant el jutge que investiga el cas de l’hotel del Palau.

Segons ha pogut saber directe!cat, aquesta compareixença d’un conseller als tribunals no hauria arribat mai a materialitzar-se sense la complicitat del carrer Nicaragua. I és que, malgrat sembli paradoxal, ha estat gràcies als moviments de l’aparell del PSC que finalment s’ha autoritzat que se’l reclami davant el fiscal de delictes urbanístics, el que suposarà, a la pràctica, la mort política del conseller.

La branca Baix Llobregat del PSC tenia clar que calia parar els fums a Castells, en ser l’únic disposat a disputar el liderat del partit a Celestino Corbacho si Montilla s’estavella. La mateixa estratègia ha seguit el PSC amb Carles Martí i García Bragado a Barcelona: Els socialistes van fer dimitir al Carles Martí pel fracàs del referèndum, però en realitat ho van fer preventivament perquè sabien perfectament que Martí estava ficat fins les celles amb l’afer de l’hotel del Palau, i fent-lo dimitir abans evitaven que la polèmica els esclatés a les mans.

D’aquesta manera ara serà el Garcia Bragado, un ‘peó’ socialista sense cap mena de projecció política, qui pagarà els plats trencats. Des del carrer Nicaragua tenien clar que no podien cremar Carles Martí perquè segueix sent el relleu natural de Jordi Hereu i és qui els controla l’aparell a Barcelona. Només així quadra la dimissió exprés d’un peix tan gros com Carles Martí arran d’un tema tant irrellevant com els resultats d’un referèndum.