Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Montilla diu que Catalunya estima i respecta la monarquia

El president de la Generalitat, José Montilla, ha aprofitat un acte a Barcelona amb presència dels prínceps Felip i Letícia per tranquil·litzar-los davant la polèmica per la crema d’imatges dels reis. A la inauguració de la fira Liber 2007, Montilla ha destacat que la presència dels prínceps a la capital catalana era un acte “de normalitat institucional a Catalunya, on se us respecta i estima”.

Redacció
Redacció 03/10/2007

José Montilla ha volgut apagar el foc, però… potser encara l’ha revifat més, com aquell qui s’equivoca i tira alcohol a la barbacoa pensant-se que és aigua. I això per què? Doncs perquè el president de la Generalitat ha aprofitat un acte a Barcelona amb presència dels prínceps Felip i Letícia per transmetre un missatge: ‘Catalunya us respecta i us estima’.

Clar, Montilla ha de tenir clar que com a president, un discurs així engloba a tots els catalans. I a molts no els haurà fet cap gràcia. Sense esmentar directament la crema de fotos de Girona, José Montilla ha manifestat que ‘promoure el respecte a les institucions i símbols institucionals és una actitud necessària per enfortir i dignificar el sistema democràtic’. A la inauguració de la fira Liber 2007, Montilla ha destacat que la presència dels prínceps a la capital catalana era un acte “de normalitat institucional a Catalunya, on se us respecta i estima”.

El príncep Felip, que ha destacat el “paper de la llengua i cultura catalanes” en la producció editorial de l’Estat i ha donat les gràcies a Montilla ‘per les seves sinceres paraules de benvinguda’.