Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Més de 22.200 estudiants catalans s’acullen a una beca Erasmus en els últims set anys

|

- Publicitat -

Segons un estudi fet públic ahir al matí per la representació de la Comissió Europea a Barcelona i l’Oficina del Parlament Europeu, la destinació preferida pels becats  catalans del Programa Erasmus és Itàlia, seguit de França i Alemanya.

Publicitat

Per àrea d’especialització, són els estudiants d’Enginyeria i Tecnologia els que més participen del programa d’intercanvi, seguits pels de Ciències Empresarials, Lingüística i Filologia, Ciències Socials i Ciències Mèdiques, tots ells amb més de 1.500 representants.

Pel que fa a les universitats, la Complutense de Madrid i la de Granada són les que encapçalen la llista de les universitats que més estudiants envien a l’estranger en programes d’intercanvi, per davant de la de València i l’Autònoma de Barcelona. Una dada destacable és l’elevat percentatge de dones que opta per estudis d’intercanvi, que ja representen el 57,09% dels intercanvis, respecte del 42,91% que representen els homes.

En canvi, els estudiants que prefereixen L’Estat espanyol com a país d’intercanvi són els italians, seguits dels francesos, alemanys i belgues, i per comunitats autònomes, les que més estrangers reben són la comunitat de Madrid, Andalusia, Comunitat Valenciana i Catalunya, repartits en les Universitats de Granada, València i Barcelona, segons preferències.

Pel que fa a la mobilitat de professors, Espanya és el segon país europeu que més professors envia a l’estranger, amb més de 2.000 intercanvis, per darrere d’Alemanya.

El bus de l’ESN arriba a Barcelona

Abans de l’acte commemoratiu dels 20 anys del programa Erasmus a la seu de les institucions europees de Barcelona es va donar la benvinguda al minibus de l’ESN que recorre Europa tot informant del programa.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió