Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Madrid tomba totes les resolucions en defensa de l’Estatut

El ple del Congrés dels Diputats ha tombat aquest dimarts les quatre resolucions diferents que el PSC, CiU, ERC i ICV havien impulsat a Madrid en defensa de l’Estatut davant la retallada del TC. La negativa dels socialistes catalans a incloure al seu text la proposta del Parlament ha provocat el rebuig de CiU i ERC, que han votat en contra la seva resolució, i l’abstenció d’ICV. Finalment la resolució dels socialistes ha quedat rebutjada per 174 vots en contra, 169 a favor i quatre abstencions. Sense el vot dels socialistes, cap de les altres tres resolucions de CiU, ERC i ICV ha prosperat. Els tres partits han acusat els socialistes catalans de voler aprovar una resolució ‘transparent’ i de no respectar la voluntat del Parlament i de la manifestació.

Redacció
Redacció 20/07/2010

La resolució del PSOE és l’única que tenia possibilitats mínimes de prosperar i ha acabat rebutjada en una votació en què els socialistes catalans i espanyols s’han quedat sols. El text només ha obtingut els 169 vots del Grup Socialista, mentre que CiU (10) i ERC (3) han votat en contra, com també el PP (151 amb tres absències), el PNB (6), BNG (2), Na Bai (1) i UPyD (1). ICV, IU, i CC (2) s’han abstingut.

Els grups també han rebutjat les propostes d’ERC, ICV i CiU. La de la formació de Joan Herrera, que es presentava de la ma d’IU, ha quedat rebutjada per 320 vots en contra, 26 a favor i una abstenció, igual que la dels republicans, que ha estat rebutjada per 15 vots a favor, 317 en contra i 15 abstencions. La de CiU ha rebut el suport de 26 diputats contra els 321 que han votat en contra.