Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’esquizofrènia es diu Frankfurt

Aquests de la Corpo no hi ha qui els entengui. Primer fleten un parell de vols xàrter (com a mínim) per desplaçar déu i sa mare a Frankfurt: S’hi farà […]

Redacció
Redacció 10/10/2007

Aquests de la Corpo no hi ha qui els entengui. Primer fleten un parell de vols xàrter (com a mínim) per desplaçar déu i sa mare a Frankfurt: S’hi farà en directe l’Àgora’ i diversos ‘TeleNotícies’, a més de retransmetre en directe pel 3/24 els discursos inaugurals, la gala cultural del vespre o el discurs de cloenda. ‘La Nit al Dia’ hi ha desplaçat Olga Miró i Gemma Ruiz i Josep Cuní també hi ha anat, i farà gran part dels ‘Matins’ d’aquesta setmana des d’allí. A ‘El club’ tampoc han menystingut la oportunitat, i Xantal Llavina entrevistarà als protagonistes des d’allà.

Per no parlar dels desplaçats de Catalunya Ràdio: Bassas i companyia o Xavier Grasset també seran a la ciutat alemanya aquests dies. O els del 33: ‘L’hora del lector’ es farà des de la Buchmesse, i l’equip de ‘Loops’ s’hi ha desplaçat per gravar les nits Sònar.

Fins aquí tot molt bonic, una carretada de milions de l’erari públic destinada a fer una cobertura impressionant de la Fira: cap queixa, és el que cal, Frankfurt és, tal com a dit Montilla, la millor oportunitat que ha tingut internacionalment la cultura catalana en la seva història contemporània.

Ara bé, aquest desplegament inigualable ha acabat quedant en un no-res al Telenotícies vespre: milers de catalans esperaven veure com havia anat la inauguració de la Fira, el discurs de Monzó, el Parlament de Montilla… I en Pellicer ha començat parlant d’ETA, cedint tot el protagonisme d’una vetllada històrica als fets que succeïxen a l’Estat espanyol, concretament a Bilbao, on un escolta ha resultat ferit d’un artefacte explosiu. Una notícia de vital importància, absolutament transcendental pel país.

Era igual que s’acabés d’inaugurar la Fira de Frankfurt, calia donar pas a la corresponsal a Euskadi, calia parlar dels detinguts de Batasuna, calia donar cove a Rubalcaba i al PSOE i treure les seves declaracions, i només després de la passejada per les Espanyes es podia donar pas a Frankfurt.

Perquè clar, Frankfurt no és important, no fa més de tres anys que preparem l’esdeveniment ni pot tenir una importància crucial pel futur de Catalunya. No no, pel futur de Catalunya el que veritablement importa és informar sobre ETA i punxar al ministre de l’Interior espanyol… mentre tenim desenes de periodistes de la casa de gorra a alemanya atipant-se de salsitxes mentre esperen per entrar al directe.