Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Les noves rutes de Ryanair des de Girona comencen amb una ocupació del 80%

L’aerolínia de baix cost Ryanair ha engegat aquesta setmana les primeres noves rutes amb ocupacions per sobre del 80%, segons anuncia la pròpia aerolínia. Durant la primera setmana, les connexions estaven disponibles amb el 50% de les tarifes més baixes com preu promocional. A més, en el cas del vol a Fes (Marroc), els immigrants –la majoria procedents del sud de França- no han hagut d’anar fins a Barcelona per a agafar l’avió. Aquestes mesures, han suposat un augment dels efectius policials destinat en les duanes de l’Aeroport de Girona. Pel pont de Tots els Sants han passat per les instal•lacions més de 40.000 persones.

Redacció 06/11/2007

L’aerolínia de baix cost Ryanair ha engegat aquesta setmana les primeres noves rutes amb ocupacions per sobre del 80%, segons anuncia la pròpia aerolínia. Des de l’Aeroport de Girona ja s’han iniciat els primers vols a Brno (República Txeca), Linz (Àustria), Lübeck (Alemanya), Poznan (Polònia), Malta, Fes (El Marroc), Basilea (Suïssa), Billund (Dinamarca) i Breslau (Polònia). S’ha instal•lat un servei de radiologia per a evitar que els passatgers introdueixin drogues o armes en els avions.

Durant la primera setmana, les connexions estaven disponibles amb el 50% de les tarifes més baixes com preu promocional. A més, en el cas del vol a Fes, els immigrants –la majoria procedents del sud de França- no han hagut d’anar fins a Barcelona per a agafar l’avió. Coincidint amb els nous vols, i, especialment amb la nova connexió amb el nord d’Àfrica, s’ha instal•lat a l’Aeroport un servei de radiologia a l’edifici de la terminal. L’objectiu és evitar que algun passatger pugui introduir droga amagant-la a l’interior del seu cos, el qual es coneix com “una mula”. Igualment, aquest sistema ajudarà a evitar que passin armes o explosius a l’aeronau.

Aquestes mesures, han suposat un augment dels efectius policials destinat en les duanes de l’Aeroport de Girona. Més de 40.000 usuaris han passat per l’Aeroport de Girona durant aquest pont. Per altra banda, el diumenge 28 d’octubre es va estrenar el primer vol de Ryanair que uneix Girona i Madrid, amb una ocupació de prop del 90%. En total 140 passatgers d’anada i de tornada.

La companyia es mostra satisfeta de les xifres i assegura que l’Aeroport de Girona s’està consolidant com una de les millors bases de Ryanair a Europa. A més, assegura que seguirà creixent en un futur. A principis de novembre està previst engegar noves connexions, concretament a Bratislava (Eslovàquia), Marrakech (El Marroc), Granada i Graz (Àustria). La companyia ja va anunciar que a l’inici de l’any doblaria el nombre de rutes aèries des de Girona amb 19 destinacions més i que faria els seus primers vols interiors.

Per primera vegada, l’Aeroport de Girona ha arribat aquest mes d’octubre als 4 milions de passatgers en 10 mesos. El volum d’usuaris en les instal•lacions de Vilobí’d Onyar ha tingut un creixement espectacular en els últims 5 anys, ja que s’ha situat en un 550% respecte l’any 2002 que va començar a operar aquesta companyia de baix cost.