Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

L’Ajuntament prohibeix les festes alternatives a Barcelona

La comissió de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha donat sorprenentment el seu vist-i-plau avui a una proposta del PP que proposa impedir la cessió d’espais públics a les festes majors que se celebren a la capital catalana per a festes alternatives. La iniciativa ha estat aprovada tot i que cap membre de l’equip de govern hi ha votat a favor. En concret la proposta del PP ha rebut els vots favorables de PP i CiU, l’abstenció dels partits que formen el govern barceloní (PSC i ICV-EUiA) i els vots negatius d’ERC.

Redacció
Redacció 21/09/2007

La tàctica ha estat bona. Els dos partits de govern a l’Ajuntament de Barcelona (PSC i ICV) s’han abstingut davant la proposta del Partit Popular de prohibir les festes alternatives a Barcelona en espais públics. Així mai podran dir que hi van donar suport, però d’altra banda, juntament amb els vots favorables de CiU, la proposta ha estat acceptada. Esquerra ha estat l’únic partit que hi ha votat en contra.

Segons el regidor del PP a la ciutat, Alberto Villagrasa, ‘s’ha d’impedir l’organització d’aquestes festes alternatives, ja que distorsionen la imatge de les festes, i atreuen el pitjor de cada casa, convertint la festa en brega, incomplint amb total impunitat les ordenances municipals i horaris, permetent el consum d’alcohol en la via publica i, en conseqüència, pertorbant el dret dels veïns al descans”. El mateix regidor ha aprofitat per barrejar les festes alternatives amb ETA, tot afirmant que a les festes alternatives de Gràcia de l’agost d’enguany hi havia algunes barraques “on s’hi exhibien fotografies de col·laboradors d’ETA’ , un fet “inadmissible i vergonyós” ja que es permet la pràctica de ‘l’apologia al terrorisme en ple carrer’.