Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

L’Ajuntament de Berga facilitarà el senyal de la Patum a tots els mitjans que vulguin retransmetre-la

|

- Publicitat -

L’alcalde, Ramon Camps, ha explicat que oferiran “a qui vulgui” i de “forma gratuïta” el senyal per retransmetre en directe la Patum. També ha dit que serà la primera vegada que l’Ajuntament de Berga facilitarà aquest servei.

Publicitat

“Així garantim que des de casa es pugui seguir la Patum”, ha dit. Camps ha comentat que van començar a fer gestions després de saber que Televisió del Berguedà tenia intenció de no retransmetre la Patum en directe tal com era habitual.

D’altra banda, L’alcalde ha demanat a Televisió del Berguedà que faci una “rectificació” pública per les declaracions que “ofenien i insultaven” el regidor de Festes, Andreu Escobet. Camps ha dit que aquestes declaracions van arribar mentre s’estava negociant amb Televisió del Berguedà.

L’alcalde ha assegurat que “no és bo” ni pels membres del Consistori ni dels mitjans de comunicació que les relacions “arribin a aquests nivells de crispació i insult”. I ha afegit que sempre han fet “equilibris” i han intentat arribar a “fórmules de col·laboració” entre les dues televisions locals.

Recordem que la Patum és una de les festes populars més conegudes dels Països Catalans. La festa ocupa cinc dies de la setmana del Corpus, dies durant els quals els gegants, els nans i altres elements de bestiari festiu popular omplen els carrers i places de la ciutat amb un clar protagonisme del foc i dels elements pirotècnics. La Patum fou declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional l’any 1983.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió