Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La JNC reivindica que la festa nacional de Catalunya és la Diada i que el Dia de la Hispanitat no hi ha res a celebrar

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) reivindica un any més que el 12 d’octubre, dia en què se celebra la festivitat de la Hispanitat, ‘Catalunya no té res a celebrar, ja que la seva festa nacional és l’11 de setembre’. Amb motiu d’aquesta reivindicació, la JNC ha dut a terme aquest divendres una penjada d’una cinquantena de pancartes per tot Catalunya amb el missatge ’11 de setembre sí; 12 d’octubre no’ i ha repartit més de 20.000 adhesius del CAT per enganxar a la matrícula del cotxe.

Redacció
Redacció 13/10/2007

El secretari general de la JNC, Jordi Cuminal, explica que ‘cada país té la seva festa, i la de Catalunya és la Diada’. Així mateix, denuncia que ‘els partits i els poders fàctics espanyols han entrat en una dinàmica de competició a veure qui pot treure més pit d’espanyolitat, i paral·lelament, són constants els qüestionaments del nostre autogovern i els nostres símbols, cosa que deixa la resta de nacions de l’Estat, com Catalunya, en una situació de profunda incomoditat’.

Al llarg d’aquest matí, els membres de la JNC ha penjat pancartes a les ciutats de Barcelona, Tarragona, el Vendrell, Montblanc, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Igualada, Sant Sadurní d’Anoia, Tortosa, Sant Celoni, Granollers, Mollet del Vallès, Lleida, Cervera, la Seu d’Urgell, Girona o Figueres.