Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

‘La independència és la solució’

ERC inicia aquest cap de setmana una campanya per reclamar el dret de Catalunya a decidir sobre el seu futur i sobre quin ha de ser el model d’infraestructures perquè considera que només des de la independència es podrà solucionar el caos que en aquest sentit pateix Catalunya. ERC instal·larà unes 2.000 pancartes arreu del territori amb el lema ‘He tornat a arribar tard a la feina per culpa de la Renfe. Per això vull la independència’. Segons Joan Ridao, portaveu d’ERC al Parlament, aquest desgavell en infraestructures, així com l’apagada d’aquest estiu a Barcelona i la manca d’inversions a la xarxa ferroviària, està causant un increment del sentiment sobiranista entre la població, que cada vegada se sent més ‘independent emocionalment’ d’Espanya.

Redacció 09/11/2007

Ridao ha reclamat la màxima unitat dels partits polítics i els agents socials i econòmics per demanar solucions davant d’aquest situació i ha afegit que cal aprofitar aquest desgavell per ‘deixar de lamentar-nos’ i decidir si volem o no ‘ser un país de segona amb uns transports de tercera’. Ridao ha presentat la nova campanya d’Esquerra des de l’estació dels FGC de l’Hospitalet de Llobregat acompanyat per una desena de regidors republicans dels municipis més afectats per les obres del TGV i el tall del servei ferroviari de Renfe i FGC i les obres del TGV.

En aquest sentit, la campanya vol també denunciar el mal servei de Rodalies Renfe i els perjudicis que dia rere dia està causant a milers d’usuaris que arriben tard a la feina i les pèrdues econòmiques que aquests problemes estant causant a les empreses. És una campanya que vol expressar també el cansament dels usuaris davant ‘tot allò que es fa des de Madrid’ i que no funciona i que vol també, ha afegit, evidenciar el preu massa car que suposa ‘la nostra actual situació de dependència d’Espanya’.

Segons el portaveu d’ERC al Parlament, estem assistint a un moment històric i aquesta situació de desgavell provocada ‘per la manca de previsió, la mala gestió i l’absència de direcció política i les presses’ és una oportunitat que requereix de la unitat dels partits, els agents socials i econòmics i també per part de la població catalana en general. En aquest sentit, Ridao ha afegit que en cas que es convoquessin mobilitzacions populars, ERC donaria el seu suport.

ERC considera que els problemes de les infraestructures a Catalunya requereixen solucions immediates com la dimissió de la ministra de Foment i el restabliment del servei de Rodalies i de FGC assegurant la seguretat dels usuaris i dels treballadors; que dins dels pressupostos del govern de Madrid pel 2008 es doti un fons de 250 milions d’euros per atendre les reclamacions derivades dels perjudicis que està causant el caos ferroviari en els usuaris i empreses; i també que el Govern de la Generalitat posi tots els seus mitjans per canalitzar les reclamacions i demandes dels afectats pel caos ferroviari, entre d’altres.

Però més enllà de tot això, ERC reclama el dret de Catalunya de poder decidir sobre el seu futur i decidir si vol gestionar des de la proximitat les infraestructures i la mobilitat. En aquest sentit, ha afegit, aquesta és una campanya que directament demana la independència de Catalunya i que proposa obrir el plantejament de totes aquestes qüestions sobiranistes alhora que vol, ha afegit Ridao, guanyar adhesions i sumar voluntats de cara a aquest futur.