Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La detonació d’un artefacte causa un incendi davant el departament de Medi Ambient a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra estan investigant un incendi que hi ha hagut aquest divendres a la matinada davant el departament de Medi Ambient i Habitatge, a l’avinguda Diagonal, 575 de Barcelona. Segons han explicat els Mossos d’Esquadra l’incendi l’hauria causat un artefacte de poca intensitat que hi havia davant el departament. Ara estan investigant si es tracta d’un artefacte explosiu o incendiari. El foc ha afectat lleument la façana i la porta de la conselleria. Els fets han passat al voltant de dos quarts de tres de la matinada quan una trucada al 088 ha alertat els Mossos de la presència d’un objecte estrany a la porta del departament. Poc després l’artefacte ha provocat el petit incendi que ha causat els danys superficials. No hi ha hagut cap ferit ni tampoc s’ha hagut de desallotjar ningú.

Redacció
Redacció 09/11/2007

Un artefacte casolà d’escassa potència ha causat aquesta matinada un petit incendi a la reixa d’entrada de la seu de la Conselleria de Medi ambient, situada a l’avinguda Diagonal 525, segons han informat els Mossos d’Esquadra. El vigilant de seguretat ha estat qui ha donat l’avís al 088 a les 2.30 hores. Estava realitzant la ronda de vigilància en els pisos de dalt de l’edifici de la Conselleria quan es va disparar l’alarma d’incendis. AL baixar a inspeccionar, va veure a l’entrada de l’edifici una caixa que cremava i olorava a sofre.

Llavors va apagar el foc amb una galleda d’aigua. Els danys van ser mínims. La petita explosió, que va ser la qual va originar el foc, calcinà la reixa, encara que no va afectar l’edifici. El porter de l’edifici confrontant, el número 523, va escoltar la petita explosió i també va veure com poc abans quatre persones sortien corrent del lloc, segons va relatar. Els Tedax dels Mossos d’Esquadra van inspeccionar l’artefacte. De moment, s’està investigant l’incident. La Guàrdia Urbana, per la seva banda, va tallar durant una hora el lateral de l’avinguda Diagonal, costat mar, entre les callis Ganduxer i avinguda Sarrià.