Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La CUP demana la dimissió dels diputats del Penedès per no defensar la vegueria pròpia

L’aprovació de la llei de Vegueries ha encès els ànims de la Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca del Penedès. La formació vilafranquina demana la dimissió dels diputats de les comarques del Penedès a tenor que no han fet sentir la seva veu en la defensa d’una vegueria que abracés les comarques del Baix Penedès, Garraf, Anoia i Alt Penedès. D’aquesta manera, la CUP declara que el Parlament de Catalunya ‘ha girat l’esquena’ a les peticions dels penedesencs alhora que ataquen als diputats de les comarques de la zona de no fer respectar la voluntat del poble. Especialment àcids han estat amb el diputat socialista Roberto Labandera, a qui s’acusa de ni esmentar les reivindicacions de la Vegueria del Penedès.

Redacció
Redacció 30/07/2010

L’aprovació de la llei de Vegueries ja ha obert les primeres ferides. La Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca del Penedès ha demanat la dimissió dels diputats de la zona després que no hagin fet escoltar les reivindicacions per la creació d’una Vegueria del Penedès. En la mateixa línia, la CUP declara també que el Parlament de Catalunya ‘ha girat l’esquena a les peticions dels penedesencs’ alhora que ha acusat als diputats de ‘no estar a l’alçada’. El diputat socialista Roberto Labandera ha estat el més criticat ja que, segons la CUP, ‘ni tant sols va fer esment a les reivindicacions de la Vegueria Penedès’.

Reivindicació fallida

La Vegueria del Penedès és una llarga reivindicació de les comarques de la zona (Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i Anoia ) que han quedat finalment dividides en tres. Més de 63 ajuntaments i 4 consells comarcals han donat suport a la iniciativa que ha comptat també amb l’adhesió de centenars d’associacions econòmiques, polítiques i culturals i, milers de persones a títol personal.