Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Homs proposa superar l’eix dreta-esquerra: a la ‘casa gran del catalanisme’ hi caben tots

El diputat de CiU i secretari executiu d’autogovern de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Francesc Homs, ha confessat sentir-se ‘proper’ a algunes opinions de Pasqual Maragall, com ara el seu desig que el PSC tingui grup propi a Madrid. Homs ha fet una picada d’ull als sectors maragallistes del PSC i també a ERC en assegurar que la ‘casa gran del catalanisme’ que vol impulsar CiU a partir de l’octubre, té com a objectiu agrupar el màxim possible de sectors.

Redacció
Redacció 22/08/2007

Homs ha explicat a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) que el moviment de la ‘casa gran del catalanisme’, que CiU iniciarà aquesta tardor, vol configurar un espai polític “on cadascú mantingui el seu punt de vista”. Aquesta mena de plataforma ajudaria, segons Homs, a superar la “crisi conjuntural bastant greu” que, al seu parer, pateix actualment el catalanisme. A més ha recordat que “el país ens demana als polítics menys disputes i més unitat”.

Per Homs, els projectes de partit de CiU, ERC i dels catalanistes “que encara quedin” al PSC són compatibles amb un acord global “entre gent que ocupa una gran transversalitat política”, com ara l’expresident Pasqual Maragall, al qual ha confessat sentir-se “proper” en algunes opinions. Aquest eix catalanista substituiria a l’actual eix esquerra-dreta, que al seu parer es troba en una crisi “profunda i estructural”.