Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Fernández Díaz reclama que la semifinal del mundial es projecti al Sant Jordi

Els eventuals triomfs de la selecció espanyola de futbol han enfervorit els partits unionistes del Principat, que continuen demanat espais on el públic espanyol pugui veure els partits de la seva selecció. Després de les reivindicacions de Ciutadans, que demanaven una pantalla gegant a la plaça Sant Jaume, ara ha estat el líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, qui ha tornat a insistir amb el tema, tot demanant que aquest proper dimecres s’obri el Palau Sant Jordi o s’instal·li una pantalla gegant en una plaça singular de Barcelona perquè es pugui seguir l’Espanya-Alemanya, una de les semifinals del Mundial 2010. Pel popular, oferir els partits de la selecció espanyola en un espai públic ‘entra dintre de la normalitat i no hauria de ser una anomalia a corregir’. 

Redacció
Redacció 05/07/2010

‘Sembla que al govern municipal li molesta tot el que pugui permetre un nexe d’unió entre Catalunya i Espanya: el castellà, la selecció espanyola o la casa reial’, ha lamentat el president del grup municipal del PP, que ha reiterat la seva proposta d’obertura del Palau Sant Jordi o la instal·lació de pantalles gegants en una plaça singular de Barcelona per així poder seguir la semifinal Espanya-Alemanya, ‘tal i com fan moltes ciutats de l’Estat, i com ja es va fer en altres ocasions com la final de la UEFA 2007 o la final de la Copa d’Europa de 1994’.

Fernández Díaz proposa a l’Ajuntament que pacti amb patrocinadors i mitjans de comunicació l’emissió dels partits de la selecció espanyola al Sant Jordi, ‘perquè tingui un cost zero’, i es recuperi el cost d’obrir el Palau amb el servei de bar de l’equipament. En aquest sentit, el president del grup municipal del PP ha afegit que en el cas que el partit pugui coincidir amb algun esdeveniment ja programat al Palau Sant Jordi s’opti per situar una pantalla gegant a la zona de l’Avinguda Maria Cristina, a tocar de les Fonts de Montjuïc, o en alguna altra plaça singular de la capital catalana.

‘L’Ajuntament no s’hauria de sorprendre i estranyar de l’èxit de públic i el seguiment massiu que tenen els partits de la selecció espanyola’, ha comentat Fernández Díaz. ‘De fet, els concerts i les propostes culturals d’aquest dissabte del ‘Montjuïc de nit’ no van tenir una afluència de públic destacada fins que no va finalitzar l’Espanya-Paraguai de quarts de final del Mundial’, ha assegurat el portaveu del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona.