Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Felip Puig reitera que CiU impulsarà el referèndum quan hi hagi garanties de victòria

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha reiterat la idea que aquesta mateixa setmana expressava el president de CiU, Artur Mar: la convocatòria d’un referèndum nacional sobre la independència no s’ha de precipitar. Segons Puig, aquest referèndum només s’hauria de convocar quan es tinguin garanties d’èxit. ‘L’obsessió de CiU és l’economia, però això no treu que tinguem l’horitzó posat en la llibertat’, ha sentenciat. En aquest sentit, Puig ha assegurat que Catalunya no es rendirà davant d’Espanya i que no acceptarà el paper de ‘gran província espanyola’. El líder nacionalista ha acabat fent una crida a la participació, conscient que el dia d’avui convida els veïns a passar-lo a la platja.

Redacció
Redacció 20/06/2010

Felip Puig ha fet aquestes declaracions a Mataró, on aquest diumenge la plataforma Decidim.cat ha instal·lat la seva central de dades de a consulta sobre la independència. Puig diu que és ‘important’ valorar que un dels grans èxits de Catalunya ha estat el de consolidar la democràcia i les seves regles de participació que ‘ara permet exercir amb llibertat el dret a decidir’.

Puig reconeix que hi ha un ‘sentiment creixent’ perquè Catalunya assoleixi la ‘plena llibertat’ i espera que aquesta quarta convocatòria de consultes arreu del territori esdevingui ‘una festa i expressió autèntica de radicalitat democràtica’. El secretari general adjunt de CDC ha fet una crida a la participació, conscient que el sol que llueix aquest diumenge a Mataró convida la gent a ser a la platja.

Sobre la possibilitat de convocar un referèndum vinculant a nivell nacional, Puig ha seguit l’argumentari manifestat dies enrere per Artur Mar. Segons Puig, CiU participarà en un referèndum quan tingui les garanties de guanyar-lo. Per contra, el líder nacionalista afirma que ara l”obsessió’ de CiU és la crisi econòmica i les seves conseqüències.

Malgrat això, Puig entén que cada vegada més ciutadans tinguin aquest sentiment independentista i ho atribueix a l’actitud de la política espanyola i part de la seva societat civil. ‘Quan Catalunya ha fet un pas per millorar el seu autogovern ha tingut una resposta negativa’, recorda Puig. També afegeix que Catalunya no pot acceptar el paper de ‘gran província espanyola’: ‘Si hem resistit segles no optarem ara per la decadència’.