Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023
Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023

Esquerra vol ubicar el futur Museu Asiàtic estatal a Nou Barris i diu que “no se’n pot anar” a Madrid

|

- Publicitat -

“Som la part de l’Estat amb un vincle més estret amb els països asiàtics i especialment amb el sud-est asiàtic”, ha afirmat Portabella, que ha destacat el gran volum d’inversions d’empreses asiàtiques a Catalunya i Barcelona, i també les relacions comercials creixents amb països com la Xina, el Japó o Corea.

Publicitat

En una roda de premsa al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el candidat d’Esquerra també ha argumentat que “semblaria lògic” que el Museu Asiàtic se situés a Barcelona, perquè “aquí està situada la Casa Àsia”, a diferència de la Casa Amèrica o la Casa de l’Àfrica, que estan ubicades a Madrid.

De fet, la primera proposta d’instal·lar el Museu Asiàtic a Barcelona ha estat de la Casa Àsia, actualment dirigida per Portabella. Aquest centre està dirigit per l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament, de manera que cada any la presidència és per a una de les tres administracions públiques. Ara, és el torn de l’Ajuntament i l’alcalde, Jordi Hereu, que ha delegat a Portabella, segon tinent d’alcaldable, la gestió de la Casa Àsia.

Publicitat

Més notícies

Opinió