Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

ERC demana a Zapatero que concreti les seves promeses a Catalunya en inversions sense “maquillatge”

El portaveu d’ERC al Parlament i cap de llista al Congrés, Joan Ridao, ha qualificat de ‘cinisme’ les promeses inversores llençades aquest diumenge per Zapatero a Catalunya i li ha demanat que les concretin en solucions reals. Ridao ha demanat al president espanyol informació clara i ‘sense maquillatge’ de les inversions que l’estat farà a Catalunya, detallant en què s’invertiran els diners i d’on procedeixen, per tal que les inversions promeses i les realment executades coincideixin i no es torni a produir la situació d’anteriors legislatures. Segons Ridao, ERC no es posicionarà sobre els pressupostos fins que pugui analitzar ‘amb detall’ el seu contingut, especialment pel que fa al capítol social, però ha assegurat que, si aquests pressupostos són bons per a Catalunya, els republicans ‘no escatimaran elogis’.

Redacció
Redacció 17/09/2007

En una roda de premsa després de la reunió de l’Executiva Nacional d’ERC, Ridao ha advertit que les promeses llençades per Zapatero durant la Festa de la Rosa a Gavà tenien ‘data de caducitat’ ja que s’havia de comprovar si eren certes aquest mateix dilluns en la reunió entre el conseller Antoni Castells i el ministre Solbes. Ridao ha assegurat que l’actitud de Zapatero i el seu govern al llarg d’aquesta legislatura ha afavorit que a Catalunya ‘es parli més que mai de la possibilitat de tenir un estat propi’.

‘Davant la Catalunya optimista de Zapatero, ERC vol una Catalunya de solucions’, ha destacat Ridao, qui ha explicat que els republicans mantenen la seva actitud de ‘prudència’ davant els pressupostos generals de l’estat que s’han de negociar per a l’any vinent. ERC no acceptarà ‘que es maquillin’ aquestes comptes i, per això, exigirà informació detallada sobre l’origen i destinació de cada inversió. Segons Ridao, l’objectiu d’aquesta cautela és evitar repetir els errors d’anys anteriors, quan l’estat va prometre a Catalunya una xifra d’inversions que finalment es va veure fortament retallada en l’execució real.

Ridao ha comentat que els republicans estaran especialment ‘alerta’ a l’hora d’estudiar el capítol social dels pressupostos, un capítol ‘decisiu’ per a ERC, que exigeix 1.000 milions d’euros d’inversió per a tot l’estat per a la Llei de Dependència, i altres 400 milions per al Fons d’Immigració.

Segons Ridao, si aquests pressupostos acaben sent bons per a Catalunya ERC serà la primera en elogiar-los. Si això no succeeix, el portaveu republicà ha advertit que ERC serà també la primera en rebutjar-los, una actitud que, segons Ridao, esperen que també expressi el Govern de la Generalitat en conjunt.