Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Els mitjans de la Diputació de Barcelona es mobilitzen per retransmetre en català els partits de ‘La Roja’

L’emissora de la Diputació de Barcelona COM Ràdio -amb escassos 39.000 oients segons l’EGM-, ha decidit de mobilitzar tots els seus efectius esportius per a retransmetre en català els partits que la selecció espanyola jugui a partir d’ara al Mundial de Sud-àfrica, el primer dels quals serà demà contra Portugal. L’emissora ja ha retransmès per Ona Mitjana (OM) i Internet els partits que La Roja ha jugat contra Suïssa, Honduras i Xile, i a partir de demà també ho farà per FM, perquè així dóna resposta ‘al gran interès d’audiència que ha generat fins ara la narració en català dels partits de la selecció espanyola al Mundial de futbol de Sud-àfrica’.

Redacció
Redacció 28/06/2010

A partir de les 8 del vespre, el periodista Sergi Mas coordinarà el seguiment del partit, que narrarà David Fleta amb els comentaris de Joan Batllori, cap d’Esports de la COM. ‘La narració tindrà un to fresc i dinàmic, com totes les que han caracteritzat el seguiment del Mundial’, segons la pròpia emissora, ‘i s’obrirà a la participació d’altres periodistes esportius i a personatges vinculats al món de la cultura i de l’espectacle’.

L’Espanya-Portugal, doncs, es podrà escoltar en català per FM (91.0 Barcelona; 92.7 Girona; 95.2 Lleida i 105.8 Tarragona), OM (882) i Internet. Al seu torn, el diari digital LaMalla.cat també seguirà el partit minut a minut a través de la narració del periodista Oriol Fenech.

‘Visca Espanya!’
Just abans que COM Ràdio anunciés que retransmetria el Mundial en català, l’exfutbolista de l’Espanyol Joan Golobart va publicar a La Vanguardia l’article España en catalán en què explicava que el periodista Pitu Abril ja tenia la intenció de retransmetre en català els partits de la selecció espanyola al Mundial de 1998 també a COM Ràdio, però que ‘finalment la idea no va quallar (…). És ben clar que la negativa final va anar més enllà de la gent que dirigia l’empresa i que de nou s’hi va posar per mig la política’.

Golobart, després d’una sèrie de reflexions sobre el catalanisme i l’espanyolisme, afirmava: ‘Imagino que seria interessant i divertit que, si la selecció espanyola guanya aquest Mundial, Xavi a la celebració a Madrid doni una volta més a aquesta actitud valenta que va tenir fa dos anys quan va cridar ‘¡Viva España!‘ i ho digués en català. En un clar i sentit ‘Visca Espanya!’.