Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El TC té previst fer pública la sentència de l’Estatut aquest divendres, un dia abans de la manifestació

El Tribunal Constitucional (TC) té previst fer pública la sentència de l’Estatut aquest divendres. La sentència té més de mil pagines on s’hi argumenta la declaració de nul•litat dels 14 preceptes que el TC considera inconstitucionals, i estableix quina és la lectura vàlida dels 27 més que sotmet a interpretació. El Tribunal Constitucional farà pública la sentència un dia abans de la manifestació convocada per Òmnium Cultural a Barcelona.

Redacció
Redacció 09/07/2010

El Tribunal Constitucional té previst fer públic aquest divendres les més de mil pàgines que té la sentència sobre l’Estatut. La seva publicació es farà després que els quatre magistrats conservadors que havien anunciat el seu vot particular, Ramón Rodríguez Arribas, Vicente Conde, Jorge Rodríguez Zapata i Javier Delgado, ja els han lliurat. El text recull els arguments de nul•litat dels 14 preceptes que el TC considera inconstitucionals, i estableix quina és la lectura vàlida dels 27 més sotmet a interpretació. Amb aquesta publicació s’acaben les especulacions i les filtracions que s’han anat realitzant des de que el Tribunal Constitucional emetés la sentència.

La sentència íntegra que publicarà el TC arriba just un dia abans de la manifestació convocada pels carrers de Barcelona per Òmnium Cultural en contra del retall fet pels magistrats del Constitucional. Finalment la manifestació s’encapçalarà amb una senyera flanquejada pels dos lemes que proposava l’entitat organitzadora. D’aquesta manera es separa el lema ‘som una nació, nosaltres decidim’.