Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El secretari general de l’ONU demana aturar els enfrontaments al Líban

|

- Publicitat -

Ban Ki-moon és el secretari general de les Nacions Unides. En un comunicat ha donat molta importància que es protegeixin els civils, que són les principals víctimes del conflicte. També ha demanat el cessament immediat dels enfrontaments al Líban.

Publicitat

El comunicat, anunciat per la portaveu Michele Montas, diu que Ban “està molt preocupat pels enfrontaments dels dos últims dies entre milicians de l’organització radical Al-Fatah al-Islam i l’exèrcit libanès”. Així mateix, Montas també va condemnar l’atac terrorista a Beirut, alhora que ha lloat la posició que han adoptat les faccions palestines al Líban, “denunciant aquests atacs”. La portaveu va posar èmfasi que les accions portades a terme per Al-Fatah al-Islam “són un atac per a l’estabilitat i la sobirania del Líban”.

Les últimes hores al Líban:

La suma de morts ha ascendit a 40 a causa dels enfrontaments a Trípoli entre militars libanesos i el grup extremista Al-Fatah al-Islam, un grup relacionat amb Al-Qaeda. Els fets van passar quan les limitades forces de seguretat libaneses buscaven des de primera hora del matí militants, amagats a l’interior d’edificis, de l’organització Al-Fatah al-Islam, que s’han fet forts al campament de refugiats de Nah al-Bared, a la rodalia de la ciutat, al qual no tenen accés els soldats per un acord firmat fa 40 anys. En les últimes hores, una dona ha mort i deu persones han resultat ferides, quan ha esclatat una bomba en un barri cristià de Beirut. Sembla que l’explosiu estava col·locat en un cotxe aparcat en un centre comercial, i en esclatar hauria ensorrat una part de la casa on vivia la víctima, situada al costat del centre.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió