Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El Plum Cake valencià

La fatxenderia que es respira als departaments de presidència i, de rebot, als sectors d’urbanisme del Govern Valencià semblen haver-se estès a d’altres conselleries. Sense anar més lluny. aquests dies […]

Redacció
Redacció 04/10/2007

La fatxenderia que es respira als departaments de presidència i, de rebot, als sectors d’urbanisme del Govern Valencià semblen haver-se estès a d’altres conselleries. Sense anar més lluny. aquests dies el Consell Valencià de Cultura ha decretat que el plum cake anglès s’ha fet famós gràcies a les panses de la Marina Alta.

En l’informe del Consell per a la defensa dels riu-riaus, les construccions típiques de la zona on s’assecaven les panses, diu que l’èxit dels plum cakes és degut a les panses de la zona, que s’exportaven a tot el món, però principalment al Regne Unit. Segons el Consell de Cultura el plum cake s’amassa tradicionalment amb panses de la Marina Alta, i és gràcies a aquestes exportacions que els anglesos han invertit tan notablement a Dènia i els pobles propers. Els experts del Consell de Cultura valencians no justifiquen, però, l’èxit del pastís de panses anglès durant tot el segle XX, quan cessaren les exportacions després de la fil·loxera i els plum cakes passaren a fer-se amb panses de Corint.

El Consell estudia declarar algun d’aquests riu-riaus com a Bé d’Interès Cultural i així facilitar-ne la seva conservació.