Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El Govern ofereix subscripcions gratuïtes a un diari o revista als 68.000 joves que enguany en fan 18

Els 68.189 joves catalans que enguany en fan 18 podran sol·licitar entre demà i el 25 de juny mitjançant el web www.gencat.cat/18 una subscripció gratuïta a un diari o revista en el marc del Pla de Foment de la Lectura que impulsa la Generalitat de Catalunya. Així ho han anunciat avui el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació Joan Manuel Tresserras i el secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó. La iniciativa ja ha beneficiat més de 30.000 joves en les dues anteriors edicions.

Redacció
Redacció 31/05/2010

La durada de la subscripció és temporal i depèn de l’oferta que fa cada publicació. L’objectiu d’aquest programa és promocionar l’hàbit de lectura de premsa en les noves generacions i permetre’ls eixamplar el seu coneixement de l’espai públic i la vida democràtica del país. Les empreses editores de publicacions que han presentat la seva oferta s’han adherit voluntàriament a la iniciativa, que els permet créixer en nombre de lectors i donar-se a conèixer al públic més jove.

Les subscripcions que s’ofereixen als joves de 18 anys són diaris o revistes, en suport paper o digital, que voluntàriament s’han presentat a una convocatòria i que han estat seleccionades per una comissió de valoració de projectes. Integren la comissió representants del sector dels mitjans de comunicació; persones representatives del món acadèmic i professional, i representants del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Els criteris de selecció de les publicacions han estat el nombre d’exemplars subministrats per subscripció individual, la temàtica del contingut redaccional, la valoració de la memòria explicativa presentada per l’empresa editora, el pla de fidelització de subscriptors i la campanya de promoció per a la difusió d’aquesta iniciativa.

Els 80 mitjans seleccionats han estat els següents: A prop! Comunicació; Agrocultura; Altaïr; Arqueología, historia y viajes sobre el Mundo Medieval; Avui; Bonart; Castells; Catalonia Today; Ciutat Nova; Club Moto; Cotxes; Cuina; DeCine; Descobrir Catalunya; Dialogal; Diari de Girona; Diari de Terrassa; Diario Sport; Digital Camera; Don Balon; Eben Interiors; Eines; El 3 de vuit; El 9 Nou (Osona i Ripollès); El 9 Nou (Vallès Oriental); El Ciervo; El Món Medieval; El País; El Periódico de Catalunya (edició català / castellà); El Punt; El Temps; El Triangle; Els Marges; Enderrock (edició paper / digital); Entreacte; Escola Catalana; Esforç; Estris; Europa de les Nacions; Excursionisme; Foc Nou; Historia y Vida; Hora nova (edició paper / digital); Jaç (edició paper / digital); La Vanguardia; La Veu de la Segarra; La Veu de l’Anoia; L’Avenç; L’Espurna; Lletres; Món Empresarial; Mundo Deportivo; Nova Tàrrega; On Diseño; ONGC; Papers de Joventut; Pesca d’Illes; Psychologies; Público; Regió 7; Relats; Revista de Banyoles; Revista del Vallès; Revista Educació Social; Revista Marathon; Revista Musical Catalana; Sàpiens; Segre; Serra d’Or; Setmanari de l’Alt Empordà; Som Garrigues; Sons de la Mediterrània (edició paper / digital); Time Out Barcelona; Valors, i Viajar.