Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El geni rus dels escacs, Kaspàrov, serà el cap de l’oposició a la Presidència russa

Kaspàrov, líder del Front Cívic Unit, ha estat escollit d’entre un total de sis candidats en el transcurs d’un congrés federal de la coalició opositora Nova Rússia. L’excampió del món d’escacs ha rebut el recolzament de 379 dels 498 delegats del Congrés. Eduard Limónov, escriptor i president de l’il·legalitzat Partit Nacional Bolxevic; Víktor Guerasxenko, exdirector del Banc Central, i Kaspàrov formen la troica de L’Altra Rússia.

Redacció
Redacció 01/10/2007

Aquests darrers mesos, L’Altra Rússia ha convocat 57 conferències regionals, algunes de molt reprimides, per unir l’oposició a tot el país i triar un candidat únic alternatiu al successor que designi Putin. Kaspàrov va guanyar en 22 regions i l’expremier Mikhaïl Kassiànov, líder de la Unió Popular Democràtica que al principi d’estiu va sortir de L’Altra Rússia per desavinences, en 21.

L’Altra Rússia, que engloba moltes ideologies però cap partit polític registrat, va anunciar ahir la intenció de presentar-se a les eleccions legislatives del 2 de desembre, tot i que fins fa alguns mesos deia que no participaria en els comicis a la Duma (Cambra baixa) perquè nega la legitimitat de l’actual Parlament.

Un xic d’humor

Un dels principals enemics de Kaspàrov, sobre el tauler d’escacs, va ser el també rus Anatoly Karpov. Diferents són les partides que han disputat els dos jugadors, seguides àmpliament arreu del món. Aquí hi ha un vídeo d’un campionat del 2002 a Nova York. L’equip del programa La hora chanante, en va fer aquest divertit gag sobre la rivalitat dels dos russos.