Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El fotògraf català Oscar Amorós guanya un primer premi als International Photography Awards de los Ángeles

El fotògraf català i resident a Cadaqués Òscar Amorós ha guanyat el primer premi de la secció ‘Fine-Art Professional’, dins la subcategoria ‘Abstract’, de la cinquena edició dels International Photography Awards (IPA) de los Ángeles, a Califòrnia. Amorós ha rebut aquest primer premi per la sèrie ‘Blue Sea’ i a més ha estat honorat també amb quatre mencions honorífiques per les sèries ‘De New York a Cadaqués’ i ‘Deconstruction Art’.

Redacció
Redacció 20/08/2007

Òscar Amorós ha estat escollit guanyador dels International Photography Awards (IPA) d’entre 20.000 participants de 90 països, obtenint un 1r premi en aquest concurs que es divideix en nou principals categories i 59 subcategories. La sèrie de fotos guanyadora ‘Blue Sea’, que fa una abstracció d’una porta de Cadaqués i la transforma en onades de mar, pertany a la col·lecció de l’artista anomenada la Fura dels Blaus, del 2006. Podeu veure les fotografies premiades aquí.

Tots els treballs guardonats amb primers, segons i tercers premis seran publicats al prestigiós Annual International Awards Book ‘The Lucie’s’, amb el treball dels millors fotògrafs del món i amb un tiratge internacional. Els nou guanyadors de les categories principals opten per la prestigiosa estatueta ‘Lucie’ que són com els ‘Oscars’ de la fotografia mundial.

El pròxim 15 d’octubre es farà la cerimònia de l’entrega dels ‘Lucie’s’ al Lincoln Center de Nova York on s’entregaran tres premis, el ‘The International Photographer of the Year’, ‘The Discovery of the Year’ i ‘The Deeper Perspective International Photographer of the Year’. Per altra banda, aquest any IPA ha convidat al prestigiós Anthony Bannon, director de la galeria George Eastman House, que serà el comissari de l’exposició Best of Show del 2007. Per aquest esdeveniment, Anthony Bannon escollirà entre 40 i 50 treballs d’entre els primers premis per exhibir-los a la prestigiosa Farmani Gallery de Los Ángeles. Òscar Amorós podria ser un d’aquests seleccionats però això no es sabrà fins el pròxim octubre.