Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

El diputat de CiU Teixidó declara com a testimoni a l’audiència nacional per un cas de màfia russa

El diputat de CIU al Parlament català Antoni Fernández Teixidó declararà demà en qualitat de testimoni davant el jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu en relació amb la presumpta vinculació de l’exsubdelegat del Govern a Barcelona Eduard Planells amb membres de la màfia rusa- georgiana. També compareixeran demà com a testimonis el predecessor de Planells a la Subdelegació a Barcelona David Bonet i el dirigent de la màfia russa a Espanya, Malchas Tetruaschvili, detingut durant la denominada ‘Operació Vespa’.

Redacció
Redacció 20/11/2007

El passat mes de juliol, el jutge Andreu va deixar en llibertat amb l’obligació de comparèixer cada 15 dies als jutjats al subdelegat del Govern Eduard Planells, acusat de prevaricació, falsificació de documents i suborn, i a uns altres quatre espanyols detinguts. L’operació es va iniciar a causa dels indicis que apuntaven que membres de la Subdelegació del Govern a Barcelona van facilitar a membres de la màfia permisos de treball a canvi de quantitats econòmiques considerables.

Aquestes presumptes irregularitats van ser destapades per la investigació judicial portada a terme després de la denominada ‘Operació Vespa’ que es va saldar amb la detenció, al juny de 2005, de 28 persones, 22 d’elles considerades ‘capos’ de les màfies de l’antiga URSS, acusats, entre altres delictes, d’associació il•lícita, blanqueig de capitals i fallida fraudulenta.