Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

L’equip Criteri llança una campanya a Europa per evitar el tancament de TV3

|

- Publicitat -

L’equip Criteri, davant l’actuació del govern valencià de tancar els repetidors de TV3 al País Valencià, creu que aquest és dels atacs més greus que s’han produït a la llengua i cultura catalanes al País Valencià i també a la llibertat d’expressió. Segons declaracions de l’equip Criteri, els fets ocorreguts el passat divendres dia 27 al migdia al repetidor de TV3 a la Carrasqueta posen de manifest que:

Publicitat

– Sols l’actuació directa d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i de totes les persones i entitats que s’han mobilitzat avui ha aconseguit aturar, fins ara, el tancament del repetidor de la Carrasqueta. Cal felicitar aquestes persones i entitats perquè han evitat, de moment, que es consumi el tancament. Un cop més la societat civil organitzada ha actuat de manera ferma, valenta i decidida i ha obtingut una victòria que no s’hauria produït si el cas s’hagués deixat únicament en mans dels polítics, com reclamaven alguns i encara reclamen.

– Ha quedat demostrat que l’aposta de la reciprocitat mai ha estat una qüestió creïble, ja que mentre el conseller de Cultura i Comunicació del Principat i altres dirigents ho plantejaven com a solució, el govern valencià mai hi ha estat interessat i ha actuat des de l’inici amb l’únic objectiu d’aniquilar la presència de TV3 al País Valencià

– El ministre espanyol d’Indústria Joan Clos és un dels màxims responsables del què està passant, ja que malgrat haver-hi informes jurídics del tot fonamentats que una actuació seva no només seria decisiva, sinó també legítima, no fa res per aturar el tancament i ho redueix a un “problema entre governs regionals”

– Fets com els d’avui mostren la manca d’actuació i eficàcia de la classe política, cosa que situa a tots els ciutadans del país en una alarmant indefensió. El fet que avui sols la pressió i actuació popular de la societat civil hagin evitat el tancament són un símptoma molt dolent per a la seva credibilitat.

Davant de tot això, l’equip Criteri creu que la situació és prou greu com per què les autoritats europees es posicionin i hi intervinguin. És per això que ha engegat una campanya amb l’objectiu de denunciar l’actuació del PP al País Valencià, en la qual insta als ciutadans a adreçar-se a les següents autoritats europees:

+ Viviane Reding, Comissària de Societat de la Informació i Mitjans de Comunicació
+ Ján Figel, Comissari d’Educació, Formació, Cultura i Joventut
+ Hans-Gert Pöttering, President del Parlament Europeu

La campanya busca que aquestes autoritats es pronunciïn sobre aquesta qüestió i juguin un paper clau per ajudar a aturar aquest atac a la llibertat d’expressió.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió