Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Demanen al PSOE que renegui del PSC i munti una nova sucursal a Catalunya

La defensa de l’Estatut que està fent el PSC ofèn els sectors més espanyolistes del partit. Tant és així que l’Asociación por la Tolerancia ha fet públic un comunicat on es mostren preocupats per la suposada ‘deriva sobiranista del PSC’ arran de la retallada estatutària. Segons l’associació ultraespanyola, ‘El PSOE no hauria de continuar servint-se d’un personatge política tan perillós per l’Estat de dret com Montilla’. Per això ‘lligar curt a Montilla davant els seus atacs al TC’ hauria de ser, segons Tolerancia, ‘un deure d’Estat’, i per això demanen que els sectors espanyols del PSOE s’alcin contra Zapatero i fundin una delegació del partit a Catalunya ‘que no se senti ofesa per cap de les paraules que donen nom al partit nacional’.

Redacció
Redacció 20/07/2010

En una nota titulada ‘Comunicado de la Asociación por la Tolerancia sobre la insumisión del gobierno catalán‘, l’associació espanyolista denuncia que ‘el dissabte 9 de juliol el president de la Generalitat, Sr. Montilla, va encapçalar una manifestació secessionista on els assistents van corejar tot tipus de consignes contra la unitat d’Espanya’. Expliquen que els crits que va rebre Montilla ‘són el que passa quan, per oportunisme […] es posa al servei dels nacionalistes identitaris, que anteposen la seva ideologia reaccionària a la separació de poders’. D’aquesta manera consideren que Montilla ‘envalentona partits com ERC o CiU, l’objectiu principal dels quals és […] aconseguir la secessió de Catalunya de la resta d’Espanya’.

Per evitar aquesta ‘deriva sobiranista’ de Montilla l’Asociación por la Tolerancia, promotora del manifest anticatalà ‘La dignidad de España‘ i responsable de la campanya als busos de Barcelona a favor de l’escolarització en castellà, demana acords entre els dos grans partits espanyols, PSOE i PP, per evitar fer créixer els nacionalistes, i exigeixen als socialistes espanyols que ‘lliguin curt’ Montilla per evitar que ‘s’enrareixi encara més el clima polític’ i defensar així l”ordre constitucional’.