Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Catalunya derrota a Espanya en partit oficial

Impressionant! Els Segadors sonant mentre els nostres jugadors es concentraven per disputar el partit. Al seu costat, la selecció espanyola escoltava els mots catalans de “bon cop de falç”. El partit oficial ha acabat amb una fantàstica remuntada dels catalans que s’han acabat imposant per 5 gols a 3. Xavi Sánchez ha fet els cinc gols de la nostra selecció. El partit d’avui serà recordat: victòria de Catalunya sobre Espanya, victòria oficial, gran victòria que ens dóna esperances per veure a la nostra selecció participant en competicions oficials. Podeu veure fotos del partit.

Redacció 11/06/2007

Per primer cop Catalunya i Espanya s’han enfrontat en un partit oficial. Concretament a la Copa del Món que es disputa a Yakutsk, a la Sibèria Oriental (Rússia). És la primera edició d’aquest torneig, que organitza la Associació Mundial de Futbol Sala (AMFS), un organisme que reconeix Catalunya com a membre permanent de ple dret.

Ha estat el partit inaugural del torneig i després de la cerimònia inaugural al Pavelló dels 50 Anys de la Victòria, s’ha pogut veure Catalunya i Espanya desfilant juntes. Han portat les seves respectives banderes i han escoltat els seus himnes. Aquí s’ha produït un fet anecdòtic: l’organització ha fet sonar Els Segadors i posteriorment l’himne d’Anglaterra, el God Save the Queen, enlloc de l’espanyol. Per això, els jugadors espanyols no han volgut començar a jugar fins que no ha sonat el seu himne.

Ha estat un partit complicat per Catalunya, on ha calgut remuntar un marcador advers. S’ha arribat al descans amb empat a zero, però al segon temps, la selecció espanyola s’ha avançat 1 a 3. Catalunya, però, ha tingut un home decisiu, Xavi Sánchez, que ha fet els cinc gols de la nostra selecció i que ha ha estat l’artífex de la remuntada. Resultat final: 5 a 3

Catalunya està enquadrada al grup D d’aquesta Copa del Món, amb Espanya i l’Argentina. Demà, precisament, els homes de Juan Antonio Fernández s’enfronten al combinat argentí. El primer classificat de cadascun dels quatre grups, disputarà les semifinals el pròxim dia 17 de juny.