Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Bayrou allarga la intriga de la segona volta

La segona volta de les presidencials franceses és el diumenge 6 de maig. Royal i Sarkozy estan frec a frec i els vots dels electors d’altres formacions són clau. El número u de la tercera força més votada, el partit Unió per la Democràcia Francesa, no demana als seus votants el vot per a cap dels dos candidats.

Redacció 26/04/2007

Ahir va comparèixer davant dels mitjans. El seu discurs podia ser clau per decantar la balança cap a algun dels dos candidats que han aconseguit passar a la segona volta. François Bayrou aconseguí ser la tercera força més votada, i incrementà el seu percentatge de vot respecte als comicis del 2002 més de l’11% i assolí el 18,5% del total.

El líder d’Unió per la Democràcia Francesa (UDF) va afirmar que encara no té clar què votarà. Per a ell, els dos candidats presenten contradiccions. No va escatimar crítiques cap als dos candidats, i deixà així que els seus votants valorin quina és la millor opció.

Segons un estudi, la majoria dels votants de l’UDF, però, es decantarien per la socialista Royal amb un 38% i un 25% pel conservador Sarkozy.