Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Andorra negocia amb França l’accés als fons de la UE per a infraestructures d’interès comú

La ministra andorrana d’Afers Exteriors, Meritxell Mateu, i la directora d’Afers Bilaterals i Unió Europea, Eva Descarrega, participen a París en una reunió tècnica amb membres del ministeri francès d’Afers Exteriors per tractar sobre la integració d’Andorra al Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CCTP). En cas que el Principat formi part d’aquest organisme suposarà la possibilitat de ser membre dels òrgans de gestió dels fons ‘Interreg IV’ de la Unió Europea i l’opció de disposar de fons comunitaris per a infrastructures d’interès comú, tal com preveu l’acord de cooperació vigent entre Andorra i la Unió Europea signat el 2004. La Generalitat de Catalunya recolza l’admissió d’Andorra.

Redacció
Redacció 18/09/2007

La Generalitat de Catalunya recolza l’admissió d’Andorra al Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CCTP).  El vice-president Carod ha manifestat en aquest sentit la voluntat de seguir treballant en un acord marc global de cooperació entre Andorra i Catalunya, i s’ha mostrat molt interessat també en trobar una fórmula per integrar plenament el Principat en l’Institut Ramon Llull.

Perquè això sigui possible, la ministra andorrana d’Afers Exteriors, Meritxell Mateu, i la directora d’Afers Bilaterals i Unió Europea, Eva Descarrega, participen a París en una reunió tècnica amb membres del ministeri francès d’Afers Exteriors.

Aquesta reunió és la continuació de la que Mateu va mantenir per la mateixa qüestió aquest divendres amb el conseller de la vicepresidència de la Generalitat, Josep Lluís Carod Rovira, al Palau de la Generalitat, acompanyat de l’ambaixador d’Andorra a Madrid, Xavier Espot.

L’adhesió d’Andorra a aquest consorci ha estat inclòs en l’ordre del dia de la reunió plenària de la Comunitat de Treball dels Pirineus, que tindrà lloc a Bilbao el proper dijous, i que serà presidida pel lehendakari Ibarretxe.