Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

600.000 persones a l’any són víctimes del tràfic d’humans al món

|

- Publicitat -

Segons l’organització, el tràfic de persones ‘és una realitat de violència que situa dones i nenes en condicions d’explotació i servitud de tal manera que les Nacions Unides ho considera una forma d’esclavitud moderna’.

Entre les causes que afavoreixen el tràfic de dones, ha indicat, destaquen la desigualtat en l’accés a educació i formació de nenes davant de nens, la discriminació al mercat laboral, la violència intrafamiliar, la violència en la parella o els matrimonis forçats, ‘situacions de les quals les dones intenten fugir buscant oportunitats a l’estranger’. Un altre factor és la feminització de la pobresa, els rols de gènere i la responsabilitat de la dona com a única cap de família amb càrregues familiars no compartides.

Publicitat

‘Moltes dones, surten dels seus països intentant fugir de condicions de pobresa i violència per millorar les seves condicions de vida’ i cauen en mans de xarxes o persones que hi trafiquen i les ‘transporten i ubiquen en països com Espanya’, on ‘les sotmeten a una explotació (en la prostitució, el servei domèstic, l’agricultura, la mendicitat) que viola els seus drets humans’, ha denunciat Marta González.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut