Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

600.000 persones a l’any són víctimes del tràfic d’humans al món

El tràfic d’éssers humans afecta entre 600.000 i 800.000 persones cada any en el món, el 80% de les quals són dones i nenes, segons ha denunciat avui l’organització humanitària Projecte Esperança amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

‘El tràfic de persones no és neutral pel que fa al gènere: el tràfic de dones està relaciont amb la discriminació, la desigualtat en l’accés a drets i oportunitats i les relacions desiguals de poder’, ha declarat la coordinadora del Projecte Esperança, Marta González.

Redacció
Redacció 25/11/2008

Segons l’organització, el tràfic de persones ‘és una realitat de violència que situa dones i nenes en condicions d’explotació i servitud de tal manera que les Nacions Unides ho considera una forma d’esclavitud moderna’.

Entre les causes que afavoreixen el tràfic de dones, ha indicat, destaquen la desigualtat en l’accés a educació i formació de nenes davant de nens, la discriminació al mercat laboral, la violència intrafamiliar, la violència en la parella o els matrimonis forçats, ‘situacions de les quals les dones intenten fugir buscant oportunitats a l’estranger’. Un altre factor és la feminització de la pobresa, els rols de gènere i la responsabilitat de la dona com a única cap de família amb càrregues familiars no compartides.

‘Moltes dones, surten dels seus països intentant fugir de condicions de pobresa i violència per millorar les seves condicions de vida’ i cauen en mans de xarxes o persones que hi trafiquen i les ‘transporten i ubiquen en països com Espanya’, on ‘les sotmeten a una explotació (en la prostitució, el servei domèstic, l’agricultura, la mendicitat) que viola els seus drets humans’, ha denunciat Marta González.